Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on päättänyt tiistaina 24. syyskuuta järjestetyssä edustajiston kokouksessa esittää Nikolas Bursiewiczia Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n hallitukseen vuodelle 2020. Edustajisto oli päätöksessään yksimielinen.

Bursiewicz työskentelee tällä hetkellä JYYn hallituksessa vastuusektoreinaan korkeakoulupolitiikka ja viestintä.

”Ensi vuonna on merkittävä vaikuttamisen paikka, kun SYL osallistuu uuden hallitusohjelman toteuttamistyöhön. On myös tärkeää turvata opiskelijoiden asema mittavien uudistusten kuten jatkuvan oppimisen, koulutustason nostamisen ja aloituspaikkojen lisäämisen alla”, Bursiewicz kertoo.

Neljättä vuotta englantia opiskeleva Bursiewicz on työskennellyt aiemmin edunvalvonnan parissa ainejärjestössään Magna Carta ry:ssä koulutuspoliittisena vastaavana ja puheenjohtajana.

”Nick on intohimoinen edunvalvoja, jolle kunnianhimoisen koulutuspolitiikan tekeminen on sydämen asia. Hän on työteliäs ja perehtyväinen, mikä on ensiarvoisen tärkeää valtakunnallisessa edunvalvontatyössä”, toteaa JYYn puheenjohtaja Sonja Karppinen.

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 15.–16. marraskuuta Lahdessa. SYL edustaa kaikkia noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa, ja sen jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat.