Kymmenen luonnontieteiden ja tekniikan tutkijaa saivat yhteensä viiden miljoonan euron rahoituksen Suomen Akatemialta. Leijonanosan potista, 2,5 miljoonaa, kääri nanotieteen tutkimus. 

Nanotieteissä esimerkiksi rahoitusta sai 360 000 euroa Petri Pihko, jonka hankkeessa kehitellään orgaanisia akkuja ympäristöystävällistä ja turvallista energian varastoimista varten. 

Perttu Permin tutkimus sai lähes 600 000 euroa tutkimukseen, jossa nanotieteiden avulla pyritään kehittelemään uudenlaisia lääkkeitä, jotka voisivat hajottaa antibiooteille vastustuskykyisiksi kehittyneitä stafylokokkibakteereja. Tutkimus on tärkeä, sillä antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit ovat vakava uhka ihmiskunnalle tulevaisuudessa, sillä ne saattavat tehdä taas vaarallisiksi tauteja jotka ovat parantuneet vuosikymmeniä antibiooteilla. 

Rahaa saivat myös matematiikan ja tilastotieteen laitoksen tutkijat, joille suotiin melkein 1,2 miljoonaan euron rahoitus geometriseen tutkimukseen. 

Rahoituspäätöksiä tehtäessä niistä päättänyt toimikunta painotti erityisesti tutkimusten uutuusarvoa sekä tutkimusten mahdollisuutta johtaa tieteellisiin läpimurtoihin. Rahoituksen saaneet hankkeet kestävät yhteensä neljä vuotta ja alkavat syyskuussa 2019.