29-vuotias Tuukka Tervonen on valittu Jyväskylän Ylioppilaslehti Jylkkärin päätoimittajaksi. Hakijoita tehtävään oli yksitoista. Valinnan teki ylioppilaskunnan edustajisto torstai-iltana.

”Tämä on pitkäaikainen unelmani, joka kävi toteen. Opiskelijan puolestapuhujia ei voi olla liikaa. Jylkkärissä haluan puolustaa sivistyksen ja opiskelijan asemaa”, Tervonen kommentoi tuoreeltaan valintaa.

Tervonen aloittaa tehtävässään helmikuun puolessa välissä. Aiemmin päätoimittajana toimi Jaana Kangas.

Oulusta kotoisin oleva Tervonen on opiskellut Oulun ammattikorkeakoulussa medianomiksi, ja hänen maisteriopintonsa Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineessa ovat loppuvaiheessa. Aiemmin Tervonen on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien ulkomaanosastolla sekä Yle Rovanimessä ja paikallislehti Ylä-Kainuussa.

”Tavoitteena on tehdä Jylkkäristä Suomen paras ylioppilaslehti. Sosiaalisen median ja lehden nettipreesenssin kehittäminen on oltava etusijalla. Lisäksi Jylkkäri tunkeutuu aiheisiin, johon perinteinen media ei uskalla mennä”, Tervonen kuvaili tavoitteitaan uudessa toimessa.

Jylkkäri on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan julkaisema lehti, joka on luettu erityisesti yliopisto-opiskelijoiden ja yliopiston työntekijöiden keskuudessa.