Stressittömyydessään määrätietoista

Mäsä: Viimesen päälle (Luova Records)

Mäsä on Jyväskylässä peruutettua keikkaa varten perustettu bändi, jonka piti jäädä suunnilleen yhden illan projektiksi. Ehkä tämä lyhytikäinen luonne mahdollisti sen verran vapautuneen otteen, että bändi jäi eloon.

Helposti Sanna “Litku” Klemettiin henkilöityvä yhtye on määritellyt itsensä terapiaprojektiksi ja metapunkiksi. Litku on dominoiva hahmo lavalla, mutta toisella levyllä Mäsän yhteissoitto korostuu mukavasti.

Punk-asenne kuuluu levyllä vapautuneena tunnelmana, mikä saattaa johtua juuri tietystä stressittömyydestä. Mäsän tarkoituksena on keskittyä rockin rajattomaan riemuun, ei hiomiseen.

Tyylillisesti Mäsän puolituntinen soi paljolti hyvin nopeana ja kiihkeänä, välillä rauhallisempana. En määrittele Mäsän genreä sen tarkemmin, muttei sitä ainakaan mihinkään ramopunkin karsinaan sovi ahtaa.