Jyväskylän yliopiston hallituksen opiskelijajäseneksi kaudelle 2018-2019 on valittu Arttu Karila, 25. Valinnan teki JYYn edustajisto kokouksessaan torstaina.

“Kiitos valtavasti luottamuksesta, tämä on todella iso kunnia. Tulee olemaan mielenkiintoiset ja haastavat ajat, mutta olen optimistinen, että yliopisto klaaraa eteenpäin”, Karila sanoi edustajistolle valinnan julkistamisen jälkeen.

Jämsästä kotoisin oleva Karila opiskelee Jyväskylän yliopistossa taloustiedettä. Hän on aloittanut opintonsa vuonna 2013. Tällä hetkellä hän toimii Tuomo Puumalan (kesk.) eduskunta-avustajana. Karila on myös JYYn edustajiston jäsen sekä Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtaja.

Koulutuspolitiikka on aina ollut Karilalle intohimo ja hän on innoissaan päästessään toteuttamaan sitä näin korkealla tasolla. Karilan mielestä yliopiston hallituksen tärkein tehtävä on varmistaa, että Jyväskylässä on sellainen yliopistoyhteisö, jossa tehdään Suomen parasta koulutusta ja tutkimusta.

“Aion välittää hallitukseen opiskelijoiden viestiä ja näkökulmaa. Olen saanut pitkään seurata, missä koulutuspolitiikassa mennään niin opiskelija- kuin valtakunnanpolitiikassakin. Päätöksenteossa pystyn hahmottamaan kokonaisuuden”, Karila sanoo.

Karila voitti äänestyksessä Bella Forsgrenin äänin 19-15. Opiskelijajäsenen paikkaa tavoitteli kymmenen hakijaa, joista neljä haastateltiin. Muut haastatellut olivat Renne Hirsimäki ja Magnus Jyrkkänen.

Hallitus on yliopiston ylin päättävä toimielin, joka päättää muun muassa yliopiston yliopistoon valittavien opiskelijoiden määrästä ja rehtorin valinnasta. Hallituksessa on seitsemän jäsentä, joista yksi on opiskelija.