Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtajan sijaisena on aloittanut 29-vuotias Eetu Kreivi. Rovaniemeltä kotoisin oleva Kreivi on aiemmin toiminut muun muassa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana vuonna 2014 sekä Tampereen yliopiston hallituksen jäsenenä vuosina 2015–2016.

Vuonna 2010 kansainvälisen politiikan opinnot Tampereen yliopistossa aloittaneen Kreivin oli tarkoitus pysytellä kaukana kaikesta opiskelijatoiminnasta ja valmistua nopeasti maisteriksi. Toisin kuitenkin kävi.

”Päädyin heti ainejärjestömme sihteeriksi ja myöhemmin puheenjohtajaksi. Siitä kaikki alkoi”, Kreivi kertoo.

Kreivi kertoo olleensa häkeltynyt, yllättynyt ja otettu valinnastaan JYYn toiminnanjohtajaksi. Hän ei aio ryhtyä tekemään radikaaleja muutoksia lyhyen pestinsä aikana, vaan pyrkii lähinnä varmistamaan, että keskeneräiset projektit saadaan vietyä loppuun syksyn aikana.

”Mukava päästä tekemään yo-liikkeessä hommia. Haluan olla ajamassa opiskelijoiden edunvalvontaa ja hyvinvointia.”

Toiminnanjohtajan tavoittaa parhaiten sähköpostitse tai puhelimitse, mutta ”paikalle tuleminen toimistolle toimii myös.”