Hei sinä valkoinen heteromies eli kavereiden kesken cissu. Tässä muutama ohje, joilla teet omasta ja etenkin muiden elämästä huomattavasti parempaa ja helpompaa.

Puolella maapallon ihmisistä on kuukautiset, joten älä sano, ettet halua kuulla puhuttavan niistä. Älä kuitenkaan lauo keskusteluun kliseitä suklaasta tai mielialanvaihteluista. Pidä mieluummin turpasi kiinni, kun et tiedä omakohtaisesti asiasta mitään.

Älä hauku ketään homoksi tai t-slurrilla. Ne ovat kieleen salakavalasti jumiutuneita ilmaisuja, joilla pönkität miehistä valta-asemaasi ja asetut homojen ja transihmisten yläpuolelle.

Alistamalla muita maskuliinisuuksia vahvistat maskuliinista hegemoniaa eli normia siitä, että oikea mies on vahva, lihaa syövä hetero, joka ei näytä tunteitaan.

 

Älä vastusta maahanmuuttoa argumentoiden, että naisiamme on suojeltava turvapaikanhakijoilta, koska he ovat kaikki himoraiskareita.

Suomalainen mies on yhtä lailla raiskari ja on sitä törkeästi ennemmin lähisuhteessa kuin puskassa. Sitä paitsi raiskatuksi tulemisen uhka on omalla kohdallasi mitätön, joten älä lähde puhumaan naisten puolesta.

Tosin älä myöskään vähättele miesten kokemaa seksuaalista ahdistelua, sillä sekin on yhtä todellista ja väärin.

 

Älä kerro naistenpäivän onnittelussasi, että naistenpäivä on joka päivä. Äläkä tuo esiin varsin omaperäistä ihmettelyä miestenpäivän puutteesta. Sekin on olemassa, nimittäin 19. marraskuuta.

Noh, seuraava kysymyksesi on varmaankin se, miksi miestenpäivä ei saa yhtä suurta huomiota. Syy saattaa piillä siinä, että te miehet ette pidä siitä meteliä muulloin kuin naistenpäivänä.

Ja varmasti muistat steak and blowjob -päivän, jonka rinnalle tasa-arvon nimissä haluan kyllä päivän hiilareille ja pillunnuolemiselle.

Mutta perkele, nämäkin ovat oksettavan binäärisiä ja heteronormatiivisia teemapäiviä, joten unohdetaan molemmat.

 

Binäärisestä puheen ollen, älä sano, että on olemassa vain kaksi sukupuolta, koska se on paskapuhetta.

Älä syötä joukkuepeleissä vain miesoletetuille kavereillesi. Älä tytöttele tai käytä ilmaisua ”kauniimman sukupuolen edustaja”. Älä puhu ”hyvien jätkien pöydistä” tai muodosta ”miesverkostoja”.

Turha binäärinen jaottelu ja poissulkeminen eivät auta ketään, vaan vahvistavat jälleen jo aiemmin läpikäytyä hegemonista maskuliinisuutta.

 

Pidä siis nämä mielessäsi, jotta et myrkytä toksiseksi keskusteluilmapiiriä ympärilläsi. En syyllistä teoistasi sinua, valkoinen heteromies, sillä et luultavasti tiedosta niiden takana vaikuttavia eriarvoistavia rakenteita.

Mutta muista, että aina on olemassa sorretumpia ja huonommin voivia vähemmistöjä ja yksilöitä kuin sinä. Älä siis kitise omasta elämästäsi, senkin etuoikeutettu pippelieläin.