Korkeakouluopiskelijoiden päihteiden käyttö on vähentynyt, mutta mielenterveyden ongelmia on paljon. Tämä käy ilmi Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön YTHS:n toteuttamasta Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksesta 2016.

Diagnosoitu masennus ja ahdistuneisuushäiriöt ovat yleistyneet vuodesta 2000. Joka kolmannella kyselyyn vastanneella opiskelijalla oli psyykkisiä vaikeuksia, kuten ylirasitusta, itsensä kokemista onnettomaksi ja masentuneeksi, vaikeuksia keskittyä tehtäviin sekä huolien takia valvomista.

33 prosenttia kyselyyn vastanneista mainitsi runsaan stressin, jota aiheutti esimerkiksi esiintyminen tai se, ettei opiskelusta tahdo saada otetta. Joka neljäs murehti opiskeluun liittyviä asioita myös vapaalla.

Onko stressi enemmän sääntö kuin poikkeus? Vastaa kyselyyn ja jätä halutessasi myös kommentti.

YTHS:n tutkimustulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

[poll id=”13″]