Ensimmäisenä iltana selviää, ettei uudessa majapaikassani ole nettiä. Langaton verkko kyllä löytyy, mutta se ei toimi.

Olen varautunut ongelmaan hankkimalla kännykkääni filippiiniläisen SIM-kortin, mutta majapaikkani Coronin saarella on niin syrjässä, ettei puhelin löydä verkkoa.

Ahdistaa, että buukkasin mökin itselleni suoraan kuudeksi päiväksi. Haluaisin olla yhteydessä ulkomaailmaan, kun yksinäisyys vaivaa.

Olen nyt ollut maailmanympärysmatkalla kohta yhdeksän kuukautta, ja matkaa on tarkoitus jatkaa vielä yli vuosi. Myönnän, että olen viime aikoina potenut ajoittaista koti-ikävää.

Ennen tätä matkaa olin sitä mieltä, ettei soolomatkailu ole kovinkaan yksinäistä. Yksin päätyy helpommin juttusille tuntemattomien kanssa, kun ei automaattisesti pölötä oman reissutoverinsa kanssa.

Tämä on totta, mutta näin pitkällä matkalla pelkät satunnaiset parin päivän tuttavuudet alkavat tuntua rajallisilta.

Tässä tilanteessa ovat perheen ja ystävien kanssa pidetyt Skype-puhelut sekä viestittelyt Facebookissa ja Whats-Appissa tuntuneet erityisen merkittäviltä. Muutenkin matkan kohokohtia ovat olleet ne kerrat, kun olen voinut reissata useamman päivän uusien tai vanhojen tuttavuuksien kanssa. Kiitos teille, tiedätte keitä olette!

Yksinäisyyttä potiessa on hyvä miettiä, kuinka itse voisi tilanteeseen vaikuttaa. Tämä pätee sekä reissussa että paikallaan.

Pitkällä matkalla pelkät satunnaiset parin päivän tuttavuudet alkavat tuntua rajallisilta.

Kun hommat tuntuvat kasaantuvan, jätän itse helposti sosiaalisia tilanteita väliin. Joskus olisi kuitenkin viisaampaa painaa läppäri kiinni ja antaa tilanteen viedä. Itselle asetettuja dead-
lineja voi kyllä siirrellä, mutta ympäristön ihmiset eivät pysy loputtomiin paikoillaan.

Nyt, kun saan tämän tekstin valmiiksi, voinkin kokeilla ratkaisua käytännössä.

Sillä aikaa, kun olen näpytellyt tätä juttua tietokoneellani, vastapäätä istuva ruotsalainen sukeltaja on keskittynyt oman tablettinsa pläräilyyn. Seuraavaksi aion sulkea koneen ja kysyä, mitä pöytätoverilleni kuuluu.

arimotravels.com

Sarjassa seurataan Jylkkärin entisen toimittajan matkaa maailman ympäri.