Makkaraseksiä ja alapäävitsejä marketissa

Greg Tiernan, Conrad Vernon: Sausage Party (Columbia Pictures)

Kun leffan käsikirjoittajana ja näyttelijänä on Seth Rogen, katsoja tietää, mitä on odotettavissa.

Sausage Party on täynnä alapäävitsejä, stereotypioita, uskontokritiikkiä ja laittomia päihteitä. Aikuisille katsojille suunnattu täyspitkä animaatio on virkistävä aluevaltaus, ja elokuva onnistuu hyvin täyttämään sille asetetut odotukset.

Animaatio ei päästä ketään helpolla. Oman osansa vitseistä saavat juutalaiset, naiset, natsit, arabit, latinot ja ihmisten genitaalialueet. Sopivan härskin huumorintajun omaavalla katsojalle Sausage Party on hervoton kokemus. Leffa tarjoaa useamman ”voiko noin tehdä” -hetken ja pitää saman tahdin yllä loppuun asti. Herkästi loukkaantuvien ei kannata vaivautua, tämä leffa ei heille sovi.

Muista kuitenkin yksi asia: älä missään nimessä, missään tilanteessa, näytä tätä elokuvaa perheen pienimmille.