paskasiilinjarvinetti

Tervetulloo vuan Siilinjärvelle, tänne Kuopijon kuppeeseen, jossa Kemiran fosforilouhokset räjähtellöö niin, että meinoo uamukahvit läekkyä. Oot tästä suattanu ajjookii joskus ohi, kerta viitostie tästä männä luikahtaa lävite. Jos satuit jiämään linja-aatoasemalle, nii varmaan näittii nuorison räkimässä kilipaa ja polttamassa sätkee aseman eessä. Tai niin ne ainakkii ennen teki, nykyää lienekkö fitness-puumi iskeny jo tännekii.

Etennii nuoret aikuiset miehet, jotka on jämähtännä tänne, hakkoo eksistenttiaaliseen ahistukseesa helepotusta alakoholista tai muista piänsekottimista ja sitä myö kaverin kanssa kututaannii Siilinjärvi-syndroomaks. Mutta kyllä tiällä jotkut koettaa ihan naattia urheilustakkii! Ylleisesti hyväksyttyjä urheilulajivaihtoehtoja nuorella immeisellä on tiällä kolome: ennen kaikkee pesäpallo, mutta myös jalakapallo tai ylleisurheilu. Mutta kun ne ei kiinnostana nuorta miestä, nii sitten rullalaavalla männä huristeltiin ja mussiikkia soiteltiin.

Ennen vanahaan ysärin alussa skeittiskene oli vielä kaikkein eniten voimissaan ja kävipä tiällä lankuttelemassa isoja nimiä Ameriikasta asti. Vuan sitten loppu rullailun tukeminen ja ennen niin hieno Ahmon parkki laitettiin matalaks kuplahallin tieltä, joka ol vielä kohtuullisen paskasti kyhätty, eikä pitäny kuulemma kunnolla lämpöökää. Suatatte arvata, että monen nuoren ja keski-ikästyneemmännii lankuttelijan hermo mäni, vuan ee ollu tyytyväisiä pallonpotkijatkaa.

No, onhan tiällä sitten vielä uimahalli ja oma laskettelukeskuskii, Kasurila, mutta muutammaan nyppylän kokoseen rinteeseen ei ihan meinoo kiinnostus riittee koko talaven läpi. Elokuvateatteria tiällä ee oo ollunna kohta kahteenkymmeneen vuoteen, eekä oo kummosta yöelämäkkää: kahen kuppasen puarin, missä käy niin isät kun pojat, sekä jokusen räkälän väliltä sua valita missä tahtoo turpiisa. Ei taija mahtoo uskaltoo muuan entinen piäministeri, Kattaisen Jyrki, käävä syntymäpitäjäsä kuppiloissa!

Aena yhtä ajankohtanen huastelun aihe tiällä on Kuopijon impperiumin laajennusyritysten päevittely. Se on nimittäin syöny ihteesä tehokkaasti nuita lähikuntia. Vuan viesti on selevä: Siilinjärvi siilinjärveläisille. Silti moni männöö ja muuttaa Kuopijoon tai muuvalle rahan tai rakkauven perässä, sillä mitteepä sitä oikein tiälläkkään kehtoo vehtailla.

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Palstan kirjoituksia voi lukea myös Paska kotiseutu -nettikartalla.