Pääprojektilta kuulostava sivuprojekti

The Exploding Eyes Orchestra – I (Svart Records)

Sivuprojektiksi ilmoittautuvan The Exploding Eyes Orchestran ei toivoisi jäävän sellaiseksi. Uskallan nähdä kitaristi Thomas Corpsen sävellyksiin perustuvassa kokoonpanossa enemmän mahdollisuuksia kuin psykedeelisessä pääyhtyeessä Jess and the Ancient Onesissa.

Psykedeeliseltä soundimaailmalta ei nytkään voi välttyä, mutta se ei ole itseisarvo: kappaleiden rakenteisiin on panostettu yhtä lailla. Sopiva likaisuus ja kaikuun nojaaminen tukee niin ikään viimeistelemättömän vaikutelman antavaa soittoa.

Vaikka retroiluun on tullut ähky jo vuosia sitten, ei ole koskaan pahaksi, jos aikojen taakse viittailu ei kuulosta jo monta kertaa tehdyltä. Moderni ilmaisu vanhanaikaisella viitekehyksellä kuuluukiin poppoon väittämiin.

Levy on kesällä ilmestynyt, mutta sitä kuunnellessa sopii odottaa tulevaa talvea tai vaikkapa maailmanloppua.