Kirkas uusi päivä

Von Hertzen Brothers: New Day Rising (Universal)

Von Hertzen Brothersin kuudes albumi esittelee virkistyneen ja aiempaa virtaviivaisemman yhtyeen. Samalla progerockin runsaimpia rönsyjä on karsittu. Rehellisesti popahtavan rakkauslaulun Hold Me Up kohdalla alkaa miettiä, ettei Von Hertzen Brothers ole kuulostanut näin suoraviivaiselta sitten vuoden 2001 esikoislevyn Experience.

Uusiutuminen ei ole pahasta. Von Hertzen Brothers säilyttää identiteettinsä, vaikka nyanssit muuttuvatkin. Esimerkiksi eeppinen Sunday Child tavoittaa sen ylimaallisen tunnelmoinnin, josta Von Hertzen Brothers tunnetaan.

Edellislevyllään Nine Lives yhtye uhkasi kuulostaa jo liiankin sisäänpäinkääntyneeltä. Faneille albumi maistui, mutta muille sitä oli vaikeampi tarjota. Nyt Von Hertzen Brothersilla on taas mahdollisuus voittaa puolelleen runsaasti uusia kuulijoita. Ansaitusti.

”Jos haluat tutustua Von Hertzen Brothersiin, on tästä hyvä aloittaa.”