Luo oma ilmiösi

Lauri Hilliaho & Johanna Puolitaival: Ilmiön kaava (Talentum)

Ilmiö on lyhyesti sanottuna se, mikä saa huomiomme. Ilmiön kaava käy perusteellisesti, havainnollistavasti ja viihdyttävästi läpi, mistä ilmiö koostuu, ja miten se rakennetaan. Kirjoittajat osoittavat muun muassa Robin-esimerkin avulla, kuinka ilmiöitä voidaan suunnitella, rakentaa ja ohjata erilaisiin tarkoituksiin.

Ilmiöitä käsitellään kirjassa erittäin monipuolisesti, ja se avaa kiinnostavalla tavalla sitä, miksi ylipäätään kiinnostumme ilmiöistä. Kirja toimiikin mainiona oppaana ilmiön suunnittelijalle. Ilmiöiden kuluttajan näkökulmasta se puolestaan selventää, miten koneisto ilmiöiden takana toimii. Tietokirjaksi Ilmiön kaava on mukavaa ja sujuvaa luettavaa, jota voi suositella lämpimästi niin ilmiöiden tekijälle kuin kokijallekin.