Ei hakutuloksia.

Teksti  Minna Tiainen

”Jonkun pitäis raiskata toi”

Bloggari Saara Huttunen punnitsee nykyään tarkkaan, mitkä asiat ovat kirjoittamisen arvoisia. Kuva: Perttu Puranen

Tutkimuksen mukaan naisviha on yleistä suomalaisilla internetpalstoilla. Blogia pitävä jyväskyläläisopiskelija kertoo, miltä tuntemattomien viha tuntuu.

YouTube-videossa ”Arska” asettelee Saara Huttusen kuvan wc-pönttöön ja virtsaa sen päälle. Kommenttikentän viesteissä hurrataan ja haukutaan Huttusta huoraksi.

Huttusen nimi ponnahtaa esiin lukuisilla muillakin foorumeilla. Hänet pitäisi raiskata, tappaa tai vähintäänkin poistaa internetistä.

Voisi kuvitella, että Huttunen on kovemman luokan julkkis tai poliittinen vaikuttaja.

 

Saara Huttunen on neljännen vuoden filosofian opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Hän on pitänyt kolmisen vuotta blogia Uuden Suomen sivuilla. Siellä hän muun muassa arvostelee julkkisnaisten alastonkuvien julkaisua internetissä, hehkuttaa Conchita Wurstin euroviisuvoittoa ja suomii hallitusta opintotukikuukausien leikkauksista. Lisäksi hän on osallistunut erilaisiin väittelyihin useilla keskustelufoorumeilla.

Huttusen blogissa ilmenevät mielipiteet eivät hätkähdytä ainakaan yliopistopiireissä, suomalaisten enemmistö allekirjoittaisi varmaankin monet niistä. Huttunen kuitenkin tunnustautuu, omalla nimellään ja kasvoillaan, ”ei niin vihaiseksi feministiksi”.

”Sitten aletaan nähdä punaista”, hän toteaa.

 

Kun Huttunen kirjoittaa jotakin, linkki leviää nopeasti ja laajalle. Hänelle on omistettu ketjuja muun muassa Suomi24-keskustelupalstalla.

Huttunen kertoo, että hänet on leimattu keskusteluissa “hirveäksi radikaalifeministiksi”. Se ei hänen mukaansa kerro paljoa, sillä pelkkä feministin määritelmä tuntuu saavan foorumikeskustelijat kuohuksiin.

”Siinä nyt ei ole mitään erityisen radikaalia, että istun kotona koneella ja kirjoitan joskus jotain nettiin.”

Huttusen tilanne kärjistyi viime kesänä, kun hän riitaantui kuvafoorumi Ylilaudan ylläpidon kanssa. Hän ei halua kertoa yksityiskohdista kuin sen verran, että nettiviha äityi niin konkreettiseksi, että hän kääntyi poliisin puoleen.

”Siinä vaiheessa minulle tuli sietokyvyn raja vastaan.”

Virkavallalta ei herunut apua.

”Vastaus on ollut, että ei me varmaan tulla tekemään yhtään mitään. Ei niillä ole resursseja”, Huttunen kertoo.

”Vinkkasivat, että poista itsesi internetistä.”

 

Internet on osoittanut nurjat puolensa naisia kohtaan viime aikoina. Ehkä tunnetuin esimerkki on niin kutsuttu Gamergate, jonka yhteydessä tietokonepelejä kommentoineet ja tehneet naiset ovat saaneet raiskaus- ja tappouhkausryöpyn niskoilleen. Useampi on paennut kodistaan uhkausten pelästyttämänä.

Suomessa internetin naisviha oli esillä viime kesänä, kun eurovaaliehdokas Jon Hellevig uhkaili oopperalaulaja Karita Mattilaa raiskauksella Facebookissa. Maailmalla naisbloggareihin kohdistetut vihakampanjat ovat pelotelleet kirjoittajia jo viime vuosikymmenellä; esimerkiksi huippusuosittua teknologia-aiheista blogia pitänyt Kathy Sierra lopetti kirjoittamisen vuonna 2007 vihaviestien säikäyttämänä.

Vastaavia esimerkkejä löytyy liikaa lueteltavaksi. Etenkin Yhdysvalloissa tilanne on herättänyt pelkoja jopa naisten sananvapauden kaventumisesta.

 

Viharyhmiä tutkivan taloussosiologian professorin Pekka Räsäsen mukaan naisiin kohdistuva nettiviha on tyypillistä erityisesti Suomessa.

”Ihan lehtien keskustelupalstoillakin näkyy, että kritiikki menee helpommin sukupuoleen naisen osalta”, hän kertoo.

Räsäsen mukaan naiset saavat kärsiä erityisesti ulkonäköön liittyvästä herjaamisesta.
Saara Huttunen vahvistaa.

”Pahin palaute tulee ulkonäöstä, ei siitä, mistä kirjoitan. Se menee yleensä niin, että joku postaa jonnekin Ylilaudalle linkin minun kirjoitukseen, ja ehkä ensimmäiset kaksi kommentoi sitä tekstiä. Loput kaksikymmentä kommentoi ulkonäköäni”, Huttunen kuvailee.

”En kuitenkaan kirjoita itsestäni, en kirjoita omasta ulkonäöstäni enkä pyydä palautetta persoonastani. Mutta kun olen nainen, ulkonäköni on aina keskustelun aihe.”

 

Räsänen on mukana Turun yliopiston tutkimusprojektissa, jossa vertaillaan netissä toimivia ”vihayhteisöjä” neljässä eri maassa. Hän painottaa, että internetistä löytyy jos jonkinlaisiin ryhmiin kohdistuvaa vihapuhetta: ylipainoisiin, vääränlaisella autoja ajaviin ja toki myös miehiin.

Maiden välillä on selkeitä painotuseroja. Räsäsen mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa uskontoon liittyvä viha korostuu sukupuolta enemmän.

Ympäröivän yhteiskunnan arvotukset näkyvät nettikäyttäytymisessä ylipäänsä. Räsänen korostaakin, ettei internet ole tosielämästä irrallinen saareke.

”Kiusaamisen muodot heijastavat reaalimaailmaa ja siellä olevia valtasuhteita.”

 

Internetissä herjausten ja uhkausten kirjoittaminen käy kuitenkin tavallista kätevämmin. Anonyymiä verkkokäyttäytymistä tutkinut Eliisa Vainikka Tampereen yliopistosta toteaa, että internetissä on helppo synnyttää suurikin liike nopeasti.

”Pystytään masinoimaan monia ihmisiä ihan henkilökohtaisten uhkausten ja vihakampanjoiden taakse”, Vainikka kuvaa.

Mahdollisuus nimettömyyteen helpottaa asiaa. Pahinta kirjoittelua löytyykin Pekka Räsäsen mukaan anonyymeistä verkoista, esimerkiksi Thorlaudalta.

Myös sivustojen moderointi vaihtelee valppaasta olemattomaan.

”Harvoin normikäyttäjä törmää vakavaan vihaan ilman, että etsii sitä”, Räsänen epäilee.
Oma aktiivisuus internetissä kuitenkin lisää kiusaamisen riskiä.

 

Räsäsen mukaan naisiin kohdistuu internetissä erityisesti seksuaalissävytteistä kiusaamista. Samaa sanoo aikaisempi tutkimus. Esimerkiksi Marylandin yliopistossa 2006 tehdyn tutkimuksen mukaan naiset saivat chat-huoneissa 25 kertaa enemmän seksuaalissävytteisiä ja pahansuopia kommentteja kuin miehet.

Näyttäisi siltä, että seksuaalinen häirintä on hyväksytty monien internetin areenoiden perussisällöksi. Jopa Facebook oli vielä vähän aikaa sitten tulvillaan suosittuja sivuja, joilla huumorin nimessä juhlistettiin seksuaalista ja muuta väkivaltaa naisia kohtaan. Esimerkkejä tästä olivat hassunhauskat I’d Punch You if You Were a Woman ja Kicking a slut in the vagina and losing your foot inside.

Viime vuonna yhtiö muutti käytäntöjään ja sulki ryhmiä naisiin kohdistuvan vihapuheen perusteella. Tämän saavuttamiseksi tarvittiin sulkemista vaatinut kampanja, vaikka yhtiö toisaalta oli jo pitkään suostunut sensuroimaan sivuiltaan esimerkiksi uskontoihin liittyvää loukkaavaa sisältöä ja imettävien äitien kuvia.

 

Naisten häirintä noudattelee Eliisa Vainikan mukaan usein samoja kaavoja kuin muukin nettihäirintä: kohteen osoitetietoja levitellään, blogia hakkeroidaan ja uhkauksia satelee.

Vainikka uskoo, että moni huutelijoista on vain huomiota hakevia trolleja. Niitä on kuitenkin vaikea erottaa niistä, joita oikeasti kannattaisi säikähtää.

Huttunen kertoo, että pahimmat huutelijat ottavat harvoin henkilökohtaisesti yhteyttä. Internet pysyy irrallaan tosielämästä.

”Joskus olen lukenut, kun joku on nähnyt minut yliopistolla ja kirjoittanut siitä nettiin.”

Epävarmuus saattaa silti iskeä.

”Välillä on esimerkiksi pelottanut, että käykö joku töhrimässä asuntoni oven”, hän kertoo.

”Helpottaa tieto, että ne ovet on lukossa.”

 

Huttunen kokee, että herjausten taustalla on niin joidenkin tietokonepelaajien kuin foorumihäirikköjen halu rajata naiset tiettyjen tilojen ulkopuolelle.

”Jotkut internetin käyttäjät ajattelevat, että internet on miesten linnaketta, johon naiset ei ole tervetulleita. Halutaan pitää naiset poissa netistä niin kauan kuin se on mahdollista.”

Häntä kauhistuttavat joidenkin foorumien alakulttuurit, joilla huorittelu ja muu naisviha tuntuu vakiintuneen normiksi.

”Ei se jää pelkästään sinne keskustelupalstalle ja siihen ryhmään. Nämä ihmiset on osa tätä yhteiskuntaa. Siksi minusta tällaiset sivustot on haitallisia.”

 

Huttunen toivoisikin, että löytyisi keinoja puuttua niihin internetin nurkkiin, joissa kunnianloukkaukset ovat arkipäivää.

”Mutta minä en ainakaan halua mennä niitten ryhmien sisälle tätä ilosanomaa jakamaan.”

Huttunen ei poistanut itseään internetistä niin kuin poliisi kehotti. Käyttäytymistään hän on silti muuttanut: hän punnitsee jokaisen kirjoituksen aiempaa tarkemmin ja jakaa henkilökohtaisia asioitaan varovaisemmin.

Blogin jättäminen olisi Huttusen mielestä kuitenkin luovuttamista.

”Olen miettinyt lopettamista, mutta tullut siihen lopputulokseen, että minua ei vaienneta.”

 1. jaa

  Melkein tulin surulliseksi mutta sitten tajusin ettei tämä kyllä minua kiinnosta mitenkään.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. ano

  Saara heittäytyi hienosti uhrin rooliin. Ei pitäisi kirjoittaa provosoivia tekstejä omalla naamalla ja nimellä internetin keskustelupalstoille jos ei ole valmis ottamaan sitä kritiikkiä vastaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Kalle

  Hienosti taas heittäydytty uhrin asemaan. Tyypillistä feministin toimintaa, erityisesti tältä surullisenkuuluistalta Huttuselta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Saara Huttunen

  En arvannut, että täällä olisi näin nopeasti jo kommentteja, yleensä jylkkärin juttuja ei kommentoida kovin vilkkaasti.

  Mutta tämä näyttäisi toteuttavan heti jo tuttua kaavaa: feminismistä kertovan kirjoituksen kommenttiosio paljastaa feminismin tarpeen.

  Koitetaampa pitää keskustelu aiheessa mun persoonan ja ulkonäön sijaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. Jaska

  Saarahan tunnetaan sinä tyyppinä, joka soitteli pilapuheluita ja laittoi ne vielä youtubeen kaikkien kuultavaksi. Hyvä sitten itkeä, jos koet tulleesi kiusatuksi. Hienosti hoidettu.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 6. Kalle

  http://www.youtube.com/watch?v=ZBA2VbXIOlE

  Ainiin tässä vielä kypsää toimintaa tältä Huttuselta.
  Suoraa nettikiusaamista Saaralta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 7. Anon

  ”Saara heittäytyi hienosti uhrin rooliin. Ei pitäisi kirjoittaa provosoivia tekstejä omalla naamalla ja nimellä internetin keskustelupalstoille jos ei ole valmis ottamaan sitä kritiikkiä vastaan.”

  Aktiivisena netinkäyttäjänä ja osa-aikatrollina olen kyllä eri mieltä kritiikin määritelmästä. Kritiikiksi voidaan sanoa sitä, että joku kiistää filosofian opiskelijan kompetenssin kirjoittaa vaikkapa siitä opintotuesta tai arvioidaan ovatko Saaran lähteet hyviä. Kritiikkiä ei ole se, että kirjoittajan kuvaa arvostellaan julmin sanoin ja kyseenalaistetaan henkilön ihmisarvo. Se on ihan vaan puhdasta kiusaamista.

  Propsit Saaralle juttuun suostumisesta, minua ainakin oksettaa se, millaista paskaa muiden kirjoittamana sinusta löytyy, vaikken kanssasi samaa mieltä oikeastaan missään asiassa ole.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 8. Saara Huttunen

  Puhelun toinen osapuoli on tosiaan tuo sama arska, joka oli aiemmin pissinyt kuvani päälle ja jakanut siitä videon youtubeen. Ja tämä tapahtui ilman että olin ikinä edes jutellut kyseisen ihmisen kanssa. Ja tuo puheli jäi ainoaksi kerraksi.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 9. Saga Riihinen

  Anomuumit täällä taas todistelevat feminismin tarpeellisuutta! <3

  Tiedoksi sinulle, ano: Raiskausuhkaukset, läskittelyt ja huorittelut eivät ole kritiikkiä Saara Huttusen teksteistä tai mielipiteistä. Kritiikki lienee Saaralle tervetullutta, väkivallalla uhkailu ja nimittely ei niinkään.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 10. Misogynisti

  Saara, oman soppasi olet keittänyt joten kärsit seuraamuksista. Tämäkin asia luultavasti unohtuisi useimpien mielestä pian, jos lakkaisit pakottamasta itseäsi mediassa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 11. digps

  Hienosti kerrottu juttu vain ”uhrin” näkökantilta. Jos soittelee ihmisille pilapuheluita ja käyttäytyy muutenkin kuin lapsi internetissä, ei pitäisi tulla yllätyksenä että saa hieman suolentäytettä verbaalisesti niskaan, sama tapahtuu nimittäin kaikille internetissä sekoileville sukupuolesta riippumatta.

  Mitä tulee gamergate tapaukseen, tässä jutussa unohdettiin kokonaan kertoa että kyse ei ole naispelaajien vihaamisesta, vaan videopelijournalismin korruptoituneisuudesta, joka nousi esiin kun eräs naispuoleinen henkilö naisellisia elimiään hyväksikäyttäen sai suostuteltua erinäisiä tahoja antamaan ideoimalleen pelille huippuarvostelut vaikka peli sai pelaajilta täystyrmäyksen. Pelijournalismin korruptio paljastui kun tutkittiin miksi luokattoman huono peli sai hyvät arvostelut, tässä tapauksessa taustalla hääräsi nainen, mutta se ei tarkoita että gamergate kohdistuisi millään tavalla pelkästään naisiin.

  P.S FBI on tutkinut nämä ns. uhkaukset joita eräät naispelaajat ovat saaneet ja osoittautui ettei osaa ikinä tapahtunut ja osa oli heidän itsenä lähettämiä, koska on kivaa uhriutua kuten Huttunen tässä jutussa tekee.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 12. Saara Huttunen

  Mitä Zoe Quinniin tulee, niin hänen seksielämänsä ei todellakaan kuulu meille. Ainut pelijournalisti jonka kanssa hänen tiedetään harrastaneen seksiä ei edes kirjoittanut depression questista mitään arvostelua.

  FBI on vahvistanut tutkivansa Sarkeesianiin kohdistua uhkauksia tosissaan ja suhtautuvansa niihin vakavasti. FBI:n ajan tuhlaamisesta tulee muuten vankilatuomio.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 13. Ilpo

  Miksi et rehellisesti kertonut mitä sinun ja ylilaudan ylläpidon välillä tapahtui kesällä, Saara?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 14. Eetu Kinnunen

  ”Ei kannattaisi kirjoittaa omalla naamalla ja nimellä jos ei halua tappo- ja raiskausuhkauksia”, eli naiset ei mielestäsi saa politiikkaan osallistua? Väärätkään mielipiteet ei oikeuta sikailua. Esitti mielipiteen sitten punavihreä feministi tai Jussi H-A. Menkää kotiin kasvamaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 15. Derpiina von herpsenberg

  ”Mitä tulee gamergate tapaukseen, tässä jutussa unohdettiin kokonaan kertoa että kyse ei ole naispelaajien vihaamisesta, vaan videopelijournalismin korruptoituneisuudesta”. Joo elikkä ei jatkoon. Meneppä tutustumaan kyseiseen aiheeseen tarkemmin ennen kuin tulet tänne huutelemaan ihan täyttä höpsänlöötä. Saaralle jaksamisia ja pisteet siitä että uskaltaa olla oma itsensä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 16. Jeeps

  Olen kuullut tästä keissistä (ja saarasta), mutta koskaan ei oo kiinnostanut.. Nyt ensimmäistä kertaa luen tätä, enkä tosiaan yhtään ihmettele.. Kuinka vitun sekasin sä saara olet? Siis jumalauta, itse en näe tässä mitään naisvihaa, feministin tarvetta, vaan puhdasta vihaa saaraa kohtaan.. Joka (tappouhkauksia luukunottamatta), on ansainnu joka pisaran tästä kritiikistä.. Vastaukset pelkkää lässyttämistä ja huomionhakua.. Sitte vielä tuo video tuubissa. Suoraan sanottuna lopeta nyt tää vitun mediakeikaroiminen ja tee jotain muuta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 17. Meikäläinen

  Hienoja valheita täällä päästellään Gamergatestä. Suosittelisin kirjoittajia ottamaan vähän selvää asioista ennenkuin rupeaa valheellista ja yksipuolista kuonaa kirjoittelemaan. Hävetkää.

  https://www.youtube.com/watch?v=qtzrUsi6Y1s

  Siinä vähän lähdettä enempi. Kaipa nuokin itsenäiset ja fiksut naiset suoltavat seksismiä ja vihaa Gamergaten kautta vai?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 18. Uhri

  Omin silmin kukaan ei ole ikinä uhannut raiskata tai tappaa.

  Lähes kaikki ovat vain sanoneet tyhmäksi ja rumaksi.

  Saara tietenkin puhuu vain raiskaus- ja tappouhkauksista, koska uhriutuminen onnistuu näiden kautta paremmin. Kaikki muuta mieltä olevat ovat nyt raiskareita ja tappajia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 19. Nimi

  Huttunen, kuten kukaan muukaan Internetissä uhriutunut feministi ei näytä yhäkään ymmärtävän, ettei heitä vihata sen takia että he ovat naisia – vaan heidän kirjoitustensa takia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 20. Zen

  Siinä vaiheessa, kun tällaisesta terrorismista ei voida puhua ilman, että se poikii lisää vastaavaa terrorismia, ollaan syvissä vesissä. Tämä on todella pelottava ilmiö. Hienoa, että Jylkkäri on tarttunut aiheeseen. Ja paljon voimia Saaralle.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 21. Vierailija

  Onpa törkeitä kommentteja. Miksi kukaan vihaa ketään? Miten kukaan voi kutsua vihaa kritiikiksi?

  Mitä tämä vouhotus on, muuta kuin Saara Huttusen kiusaamista?

  Vinkki kommentoijille: ÄLKÄÄ LUKEKO blogia, joka ärsyttää, suututtaa tai saa tuntemaan määrittelemätöntä vihaa kirjoittajaa kohtaan. Maailmassa on monenlaisia ihmisiä, ja saa olla. Jokaisella on ihmisarvo ja oikeus ilmaista itseään. Mikään mielipide ei oikeuta tällaista kuraa.

  Olen ihmetellyt, mikä Gamersgatessa on takana. Nyt alan ymmärtää, millaista vihaa netissä on.

  Saara, en tunne sinua. Mutta voimaa valitsemallasi tiellä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 22. Pää

  Tämä on ihan hullua puhetta: ”Huttunen, kuten kukaan muukaan Internetissä uhriutunut feministi ei näytä yhäkään ymmärtävän, ettei heitä vihata sen takia että he ovat naisia – vaan heidän kirjoitustensa takia.”

  En näe Saarassa mitään uhriutumista.
  En ymmärrä, miksi kukaan vihaisi ketään blogin takia.

  Toivon hyvää Saaralle.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 23. juuh

  Tämäkin juttu näyttäytyisi eri valossa jos lukija tiedostaisi ”Eponyymin” menneisyyden erinäisten kuvalautojen kanssa. Hänen kohtaamansa viha ei aiheudu siitä että hän olisi nainen tai feministi vaan siitä millainen hän on yksilönä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 24. en mä uskalla laittaa nimeäni tähän senkin saatana mulkut

  Mä tulin vaan tänne sanomaan, että te ootte kaikki ihan pimeitä, kun jaksatte vaivautua Saaran takia näin paljon. Se on tehnyt jotain hölmöjä juttuja vuosia sitten. Hän on jättänyt ne taakseen, ettekö tekin jo voisi? Ette tunnu tajuavan, että te _hyökkäätte_ häntä kohtaan, ja hän näin ihan oikeasti on hyökkäyksenne uhri. Lopettakaa hyökkääminen –> Saara ei enää ole uhri. Mitä se on teiltä pois? Pelottaako, että nettikiusaamisesta joutuisi joskus vastuuseenkin?

  Ja pikku huomio: naispuolisia feministejä, joita ”vihataan kirjoitusten takia”, tunnutaan vihaavan aika helvetisti _enemmän_ kuin miehiä, joita vihataan kirjoitustensa takia ja eri tavalla, silleen massiivinen tappouhkauskampanja -meiningillä, kuten Gamergatessa. Lisäksi heitä kohtaan hyökätään nimenomaan heidän naiseutensa kautta (raiskausuhkaukset, termistö kuten ”vitun tyhmä lehmä” tai ”huora”). Oiskohan sillä naiseudella siis kuitenkin jotakin tekemistä sen vihan kanssa?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 25. Nanonyymi

  Ei jessus vtun kiesus, nää kommentit niin vaan todistaa kaiken tässä artikkelissa sanotun oikeaksi. Säälittäviä trolleja on internetin puskat täynnä, propsit siitä että jaksat väitellä 13-vuotiaiden no-laiffareiden kanssa joiden käsitys naisesta perustuu äitiin ja RedTubeen. Mä sanoisin vaan et trololololllloo ja se siitä enkä jaksais jauhaa paskaa ihmisten kanssa jotka eivät siedä rakentavaa keskustelua, mut vaikeeta tietty jos Perähikiän 7C käyttää ATK-tuntinsa sun kuvien ja sun sukulaisten kuvien esiin kaivamiseen ja osoitetietojen levittelyyn. Mutta voimia!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 26. HEESY

  Tässä pitää varmaan tietää Saara ”eponyymi” Huttusen sekoilut suomalaisilla kuvalaudoilla.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 27. Krikin Pöhö

  Saara, miksi vääristelet tätä asiaa näin kovasti? Miksi lietsot? Mikä on missiosi? Oletko omasta mielestäsi jotenkin yleinen korkeampi auktoriteetti, jonka mielipiteitä ja päähänpistoja ei saa uhmata?

  Mikään kirjoituksesi ei ole minkään tusinafeministin kirjoitusta kiinnostavampaa, mietteesi eivät ole niin originelleja, että sinua edes kukaan jaksaisi noteerata. Se, miten olet halunnut julkisuutta omille ajatuksillesi on lähinnä aiheuttanut tämän ongelmasi.

  Ei mulla muuta. En aio antaa mitään neuvoja, koska et niistä tykkää. Sanonpahan vain, että oman soppasi olet keittänyt ja nyt kun vähän vielä maustat niin taidat joutua sen myös syömään.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 28. Nimi

  Alunperin jo kauan ennen mitään blogeja Huttunen on nuorena huomion hakuisena naisena itse tunkenut itsensä nuorten miesten kansoittamille laudoille ja foorumeille joihin häntä ei ole kaivattu. Kun lauta/foorumi ei ole ollut hänen mielensä mukainen on hän käynyt paasaamaan omaa ideologiaansa kaikille käyttäjille yritteän näin muuttaa kaikkea hänen mielensä mukaiseksi. Tästä on yleensä seurannut porttikielto ja Huttunen on saavuttanut maineen idioottina. Hän kuitenkin kerta toisensa jälkeen palaa takaisin pahoittamaan mielensä. Hän omalla harkitsettomalla toiminnallaan kanavoi itseensä vihaa. Omasta mielestään hän ei ole koskaan väärässä.

  Mikähän kaverihaastattelu tämä on? Kaverini on uhri koska se sanoi niin.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 29. jep jep

  Saara ei yllättäen halunnut mennä yksityiskohtiin Ylilaudalla käydystä väännöstä.

  Lyhyesti: Ylilaudan ylläpidolle tulee usein poistopyyntöjä, joten he toivovat että toivomukset ovat asiallisia edes silloin kun laki ei suoraan velvoita poistamaan mitään. Saara ei halunnut missään vaiheessa pyytää asiaa nätisti, joten poistoja ei tapahtunut.
  Nauroin kovaa sille mitä poliisi asiaan kommentoi Saaralle.

  Mitä tulee noihin ”ruma huora”-kommentteihin, ylilaudan tyyppisillä sivustoilla on muitakin (nimenomaan kyseisten sivustojen kautta tunnetuiksi tulemia) henkilöitä joiden ulkonäölle ja persoonalle on naurettu iät ja ajat. Mukaanlukien tuo Saaran mainitsema Arska! Saara ei siis ole armottoman pilkan kohteena sivustolla vain koska on nainen, mutta tämä on Saaralle vaikea ymmärtää koska on yhä jollain 5-vuotiaan tasolla.

  En ylipäätään ymmärrä miksi Saara vetää esimerkiksi jonkun nettipelleilijän yhden videon ja soiton jostain vuosien takaa, onpas Saara joutunut kovia kokemaan. Samoilla nettisivustoilla ovat kuitenkin molemmat vaikuttaneet.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 30. Nimi

  Gamergatekin oli kyseisen naisen oma vika. Ei kannata maata peliarvostelijan kanssa paremman arvio toivossa, varsinkin jos elää parisuhteessa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 31. Nimi

  Huttunen toivoisikin, että löytyisi keinoja puuttua niihin internetin nurkkiin, joissa kunnianloukkaukset ovat arkipäivää.

  ”Mutta minä en ainakaan halua mennä niitten ryhmien sisälle tätä ilosanomaa jakamaan.”

  Huttunen valehtelee.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 32. Kaikkea kanssa

  Luin tuon Saaran ja moden välisen keskustelun sillä oletuksella, että Saara on varman sanonut jotain tyhmää, kun siitä vieläkin jaksetaan meuhkata, mutta eihän siinä ollutkaan mitään ihmeellistä. On aika inhimillistä, että suuttuu, kun mukaan vedetään alaikäisiä perheenjäseniä. Ja todella kohtuutonta modeilta vaatia, että asiattomasta sisällöstä pitäisi kertoa tälle alaikäiselle, jotta se voidaan poistaa. Ja jos jollain foorumilla on jotain noin selkeästi täysin ulkopuolista koskevaa materiaalia, josta voi olla haittaa ko. ihmiselle, pitäis modejen tajuta se poistaa riippumatta siitä pyydetäänkö poistoa nätisti vai ei.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 33. Patonki

  Faktoja jätetään kertomatta kun kuullaan vain Saaran versio tapahtumista. Asioita selventävät linkit jätetään kommenteissa julkaisematta. Tälläistäkö valtiofeminismiä Jylkkärikin tukee?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 34. jep jep

  ”kun siitä vieläkin jaksetaan meuhkata”
  Joo kun Saarakin jaksaa ottaa sen vieläkin esille.

  ” pitäis modejen tajuta se poistaa riippumatta siitä pyydetäänkö poistoa nätisti vai ei.”
  Vaikka muuten ymmärrän pointtisi, niin tällä ei ole väliä. Saara olisi saanut haluamansa jos ei olisi alusta asti meuhkannut kuin pikkulapsi. Laki ei suoraan velvoittanut minkään poistoa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 35. Sivusta seurannut

  Eponyymi toimi aikoinaan lapsellisesti kuvalaudoilla ja sai siitä maineensa. Sen jälkeen hän löysi feminismin ja ”tajusi” että viha häntä kohtaan johtuu sukupuolesta eikä suinkaan siitä miten hän itse kuvalaudoilla käyttäytyi.

  Pakonomainen julkisuuden tarve hänellä on ja naisena äänekäs feminismi on mitä parhain tätä tarvetta tyydyttämään.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 36. en mä uskalla laittaa nimeäni tähän senkin saatana mulkut

  Eihän siitä keskustelusta kukaan ulkopuolinen mitään ihmeellistä löydä. Mutta te löydätte kyllä ja haluattekin löytää. Jättäisitte toisen rauhaan. Tuossakin oli kyse siitä, että Saaran lähisukulaisen kuvaa oli riepoteltu laudalla. Jos teidän toimintakulttuuriin kuuluu vastenmielinen toiminta ja joku aiemmin vastenmielisesti käyttäytynyt joutuu sen uhriksi, lakkaa käyttäytymästä vastenmielisesti ja myös kritisoi muita siitä, siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä. Paitsi tietysti niille, jotka edelleen haluavat käyttäytyä vastenmielisesti. Onnea valitsemallanne tiellä.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 37. Tero U.

  Uhri:
  ”Lähes kaikki ovat vain sanoneet tyhmäksi ja rumaksi.”

  Ja sekö on ok ja puolusteltavissa? Kuten tuolla toisaalla kysyttiin, niin ”Mitä vittua te puolustelette tätä pelleilyä?”. Tyhmäksi ja rumaksi nimittely on korkeintaan ok joidenkin itsestään epävarmojen teinien keskuudessa. Meidän aikuisten maailmassa (huomaa: teen jakoa meihin teihin) moinen ei ole tapana.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 38. Tero U.

  jep jep
  ”Mitä tulee noihin ”ruma huora”-kommentteihin, ylilaudan tyyppisillä sivustoilla on muitakin (nimenomaan kyseisten sivustojen kautta tunnetuiksi tulemia) henkilöitä joiden ulkonäölle ja persoonalle on naurettu iät ja ajat. Mukaanlukien tuo Saaran mainitsema Arska!”

  Sinäkin jep jep lienet sen verran fiksu, että ymmärrät mikä ero on Saaralla ja Arskalla. Toinen on maailman kuuluisimpia näyttelijöitä, toinen ei. Toinen näistä voi aika helpostikin saada tietoonsa, että hänestä sanotaan pahoja asioita, toisella näistä ei oikeastaan ole teoriassakaan mahdollista ymmärtää mitä jossain vieraskielisellä urpojen foorumilla hänestä puhutaan. Esimerkiksi jos sanoisin tässä näin ”jep jep on vitun tyhmä uuvatti”, niin olisi kohtuullisen todennäköistä, että nimimerkki ”jep jep” päätyisi tämän viestin näkemään. Siksi en toki sellaista kirjottaisi, koska Suomi on pieni maa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 39. anomuumi

  Toki naisiin varmasti suhtaudutaan eri tavalla, kuin miehiin, jopa vähättelevästi, sellaisilla sivuilla ja yhteisöissä, jotka ovat miesvaltaisia. Esimerkkinä eri foorumit ja peliyhteisöt. Varmasti saavat osakseen enemmän vihjailua ja arvostelua kuin miehet, mutta jos nainen hyväksyy tämän ja osaa diilata asian kanssa, pahimman ylilyönnit karsiutuu nopeasti pois ja nainen hyväksytään yhteisössä, eikä häntä arvostella välttämättä yhtään enempää kuin ketään miestäkään.

  Yhteisöissä kohdistuu aina tavallista enemmän huomiota uusiin ihmisiin, miesvaltaisessa yhteisössä naisiin miehiä enemmän ja sama juttu toisin päin naisvaltaisissakin. Pahinta näissä tapauksissa on provosoitua jos joku sanoo ilkeästi.
  Yhteisöissä joissa ollaan omalla nimellä tai ihmiset tuntevat toisensa muuten, voi ja kannattaa aina tukeutua johtajiin/moderaattoreihin, jos kiusaaminen jatkuu ja sille ei ole mitään perustetta.
  Anonyymit yhteisöt on täysin eri asia ja siellä on mitään apua todella vaikea edes saada, ainoastaan jos tapahtuu esimerkiksi rikos kuten kunnianloukkaus, asiaan yleensä puututaan. Koska yleensä mitään rekisteröitymistä ei tarvita, niin keskustelujen moderointi on todella vaikeaa eikä muihin kuin räikeimpiin tapauksiin yleensä puututa.

  Eli loppujen lopuksi mitä palautetta pitemmältä aika väliltä saat jostain suunnalta riippuu täysin itsestäsi. Jos vastailet takaisin provosoivasti ja ns. huomiohuoraat, niin minusta on täysin naurettavaa että valitat jos sinusta puhutaan pahaa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 40. Nukkenaama

  Tämän artikkelin jälkeen Saara voi käyttää uhrikruunua yliopistolla ja saada eponyymistä tietämättömien vihervassareiden myötätuntoa kuten Teru U jo osoittaa.

  Kaikki viha häntä kohtaa johtuu hänen omasta käytöksestä ja toiminnasta kuvalaudoilla. Sitä hän ei pysty itselleen myöntämään tai muuttamaan käytöstään koska se ”olisi Huttusen mielestä kuitenkin luovuttamista”.

  Erittäin halpamaista itsensä markkinointia tulla nyt jälkeenpäin feministinä länkyttämää naisvihasta netissä. Saara Huttusen eli Eponyymin kohdalla kysymys ei ole sukupuolesta tai naisvihasta vaan hänen omasta typerästä käytöksestä kuvalaudoilla. Provosoiva, helposti provosoituva, riidan haastaja. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 41. Norppa

  ”Sinäkin jep jep lienet sen verran fiksu, että ymmärrät mikä ero on Saaralla ja Arskalla. Toinen on maailman kuuluisimpia näyttelijöitä, toinen ei.” -Tero U.

  Arska Testo on maailman kuuluisin näyttelijä 😀 😀 😀

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 42. PIERU PORA

  Sen saa mitä tilaa. Kuvalaudat on tarkoitettukin anonyymeiksi keskustelu-sivuiksi. Sielä jos menet nimesi ja naamasi näyttämään niin en yhtään ihmettele miksi ihmiset yhtäkkiä ”vihaavat” sinua, eli toisin sanoen sinusta tuli uusi mene kun aloit nimihomoilemaan ja tyrkyttämään itseäsi.

  Koittakaa nyt ihmiset elää, miksi kaikesta on pakko vetää jotain niin paskaa provoa ”ULIULIULI TÄMÄ LOUKKAA NAISIA! OLEN NAINEN INTER NETISSÄ JA MINULLA ON OIKEUS!” Miksi se sukupuoli piti edes ensipäikseen mainita? Mitä väliä sillä on?

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 43. Janne

  En nyt ymmärrä, miten se on ”naisvihaa” jos vihataan yksittäistä naista tämän mielipiteiden perusteella? Onko se miesvihaa, jos joku vihaa vaikkapa Jyrki Kataista?

  Käsittääkseni Saara Huttunen ei ainakaan vielä edusta koko naissukupuolta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 44. Kalle_U

  https://ylilauta.org/satunnainen/31587660#no31587660

  tuon kyseisen linkin avattuaan, huomaa kuinka paljon fiksuja argumentointeja yms. ihmisillä on Saaraa vastaan. Siellä linkki myös vanhempaan keskusteluun, jonka myös Saara tässä mainitsee. Totuushan on, että Saara itse provosoi ja suuttui siitä että ihmiset eivät provosoituneet vaan sanoivat takaisin

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 45. juuh

  ”Ja pikku huomio: naispuolisia feministejä, joita ”vihataan kirjoitusten takia”, tunnutaan vihaavan aika helvetisti _enemmän_ kuin miehiä, joita vihataan kirjoitustensa takia ja eri tavalla, silleen massiivinen tappouhkauskampanja -meiningillä, kuten Gamergatessa. Lisäksi heitä kohtaan hyökätään nimenomaan heidän naiseutensa kautta (raiskausuhkaukset, termistö kuten ”vitun tyhmä lehmä” tai ”huora”). Oiskohan sillä naiseudella siis kuitenkin jotakin tekemistä sen vihan kanssa?”

  Ei. Eri sukupuoleen toimii eri herjaukset paremmin, ei siinä sen kummempaa ole.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 46. Osa 17: Nettivihan feministiset ulottuvuudet | Puoli vuotta pannassa

  […] seksuaalinen häirintä, uhkailu, väkivaltafantasiointi, rasismi, misogynia) täältä, täältä, täältä ja […]

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.