Ei hakutuloksia.

Teksti  Toimitus

Rauhallista folkpop-tunnelmointia Lutakossa

Kuva: Laura Piiroinen

Eva & Manu Lutakossa 13.9.2014

Suomalais-ranskalaisen folkpop-bändin ikärajaton esiintyminen veti Lutakon tanssisalin lähestulkoon täyteen syyskuisen pimeästä lauantai-illasta ja esiintymisen alun viivähtämisestä huolimatta. Keikkakansa koostui pääosin tyylikkäistä lukioikäisistä ja korkeakouluhipstereistä, mutta paikalla oli myös jonkin verran keski-ikäistynyttä väkeä, mikä kertoo yhtyeen musiikin tietynlaisesta universaaliudesta.

Keikka alkoi rauhallisesti Save Me -kappaleella, mutta myöhemmin väkeä villittiin kunnolla ainakin yhtyeen Facebook-sivujen perusteella toivotuimmalla, vauhdikkaammalla There Is Nobody Like You:lla. Lisäksi radioissa soinut toisen albumin nimiraita Cinnamon Hearts nostatti tunnelmaa odotetusti. Viimeistään Manun isoisälle omistettu Papi-slovari todennäköisesti vakuutti yleisön bändin laulutaitojen suhteen: kaksiäänistä laulantaa säesti ainoastaan kitara, mikä korosti parin upeita ääniä.

Parin keskinäinen dynamiikka, johon lisänsä läsnäolollaan toi keikkarumpali Jooel Jons, näkyi esiintymisessä Evan pitäessä ohjia hoitamalla suurimman osan välispiikeistä. Manu taas viihdytti kiljumisesta päätellen erityisesti naispuolista yleisöä rennoilla ja humoristisilla puheillaan, joissa hänen hieman kangerteleva suomen kielen taitonsa oli pääosassa. Keikalla kuultiin suomea myös kappaleissa: settiin kuului parin sovittama Ainoat oikeat -elokuvan tunnuskappale Kun aika on sekä encorena yllätyscoveri Egotripin Varovasti nyt -biisistä. Esiintymisen päätti ansaitusti duon debyyttihitti Feet in the Water.

Evaa & Manua yhtyeenä leimaa folkpoppiin sopiva luontevuus ja vaivattomuus, mikä näkyi ja kuului myös livenä. Keikka tuntuikin satunnaisista bilepiikeistään huolimatta rauhallisuutensa ja intiimin tunnelmansa tähden melkeinpä kaveriporukan illanistujaisilta.

Laura Piiroinen

 

Kuva: Laura Piiroinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.