Tuomas Holopainen: Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge (Nuclear Blast)

Nightwishin takapirun Tuomas Holopaisen uuden levyn inspiraationa on Roope Ankka. Jos joku ihmettelee, mistä tämäkin idea on putkahtanut, niin suosittelen tutustumaan Don Rosan palkittuun sarjakuvateokseen Roope Ankan elämä ja teot. Sillä avaimella levykin avautuu kuulijalle.

Holopainen kuvaa seikkailijan elämänvaiheita elokuvamusiikin tavoin. Ylämaan nummet saavat taustakseen kelttivivahteiset melodiat ja Amerikan länsi banjon ja huuliharpun, Nightwishin vaikutteita voi kuulla levyn dramaattisimmissa kohdissa. Massiivinen sinfoniaorkesteri ja upeat laulajat viimeistelevät kokonaisuuden.

Joitakin kappaleita vaivaa lievä ylipituus ja tasapaksuus, mutta kimmeltäviä kultahippujakin löytyy. The Last Sled on kaunis kunnianosoitus tarinalle ja skottilaulaja Alan Reedin laulama Go Slowly Now, Sands Of Time saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä. Ei hullumpi teos.

Elina Salin 

”Metal-mies mustissa toteuttaa unelmaansa.”