Helsingin Kirjamessut järjestettiin 23.-26.10.2014. Kävimme paikan päällä katsastamassa messutunnelman.

Kirjoja messuosastolla. Kirjamessujen kävijät ostivat keskimäärin kuusi kirjaa. Ostajia Kirjamessuille houkuttelivat erityisesti uutuuskirjat, messutarjoukset ja kirjailijavieraat.
Kirjailija, elokuvaohjaaja ja poliitikko Jörn Donner puhumassa uutuuskirjastaan Son och Far: historien om ett brott, joka on suomennettu nimellä Poika ja isä: erään rikoksen tarina. Myöhemmin Jörn Donner kertoi messuvieraille myös tarinan Marimekon perustajasta Armi Ratiasta ja presidentti Urho Kekkosesta.
Yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä Don Rosa, joka tunnetaan erityisesti Roope Ankan elämästä kertovista sarjakuvistaan, houkutteli suuren kuulijakunnan. Don Rosa ei ollut ensi kertaa messuvieraana, mutta hän houkutteli silti pitkät signeerausjonot.
Messuosastojen asettelu vaihteli kirjojen painosta notkuvista myyntipöydistä pöytiin, joille oli aseteltu rekvisiittaa ja jätetty kirjoille tilaa hengittää.
Yleistunnelmaa Kirjamessujen lauantaipäivältä. Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestetyillä Helsingin Kirjamessuilla, Helsingin Musiikkimessuilla ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa kävi neljän päivän aikana yli 78 tuhatta messuvierasta.
Helsingin Kirjamessujen 2014 teemamaana oli Italia ja messuilla vierailikin yli 20 italialaista kirjailijaa. Teemamaalla oli messuilla oma messuosastonsa, jossa oli näytteillä Vespa ja Italialaisia kirjoja sekä pieni esiintymislava teemamaan käyttöön. Messujen avajaispuheissa viitattiin myös nykyiseen taloustilanteeseen ja Italian edustajat toivoivat, että Suomi ja Italia voisivat olla yhdessä kirjoittamassa uutta tulevaisuutta Euroopalle.
Sonata Arctica signeeraamassa bändistä kertovaa kirjaa. Yhtye kertoi kirjasta Musiikkimessuilla ja soitti akustisesti musiikkia uudelta levyltään. Paikalle yhtye saapui kesken maailmankiertueensa. Muista messuilla vierailleista artisteista yhtyeistä esimerkkeinä Michael Monroe ja Apulanta.
Duudsonien Jarno ja HP puhumassa Duudsonit-kirjasta yhdessä kirjan kirjoittajan Jani Niipolan kanssa. Tänä vuonna ilmestynyt kirja kertoo Duudsonien pitkästä matkasta Härmästä Hollywoodiin, kuten kirjan alaotsikkokin kertoo.

Juttua päivitetty 29.10. klo 10.14: Korjattu kirjamessujen päivämäärät