Lehteen: Elbow – The Take Off And Landing Of Everything (Fiction)

Elbow on noussut ansaitusti suurten rock-bändien joukkoon. Kolmen erinomaisen, mutta marginaaliin jääneen levyn jälkeen se nousi vasta vuonna 2008 One Day Like This –hitin ja loistavan Mercury-palkinnon pokanneen Seldom Seen Kid –levyn myötä suuren yleisön suosioon.

Elintason nousu on kuulunut myös Elbown musiikissa. Läpimurron jälkeen Elbown ulosanti on vapautunut ja uudella levyllään se soi vapautuneemmin sekä pelkistetymmin kuin koskaan. Esimerkiksi käy My Sad Captains, joka soljuu sulavasti eteenpäin kuin kuikka vedessä. Riisuttu soundi kääntyy myös itseään vastaan, kuten vaisuissa Colour Fieldsissa ja My Honey Sunissa. Olen ylpeä karismaattisen ja teräväkynäisen Guy Garveyn luotsaamasta ”post-2008 elintaso-Elbowsta”, mutta älä kuitenkaan pöhöty liikaa!

Arttu Seppänen