fubear. :­ First Time You’re Alive (EP)

Grunge tuli, oli ja meni mutta Suomessa ei suurta suosiota nauttivia tämän musiikkityylin edustajia ole liiemmin näkynyt. Jyväskyläläisellä fubearilla on jo ensijulkaisunsa myötä hyvät eväät tilanteen korjaamiseen.

First Time You’re Alive tarjoilee groovaavan röyhkeää soittoa ja iskeviä kertosäkeitä. Kruununjalokivenä on Santeri Karppisen samanaikaisesti puhtaan kaunis ja angstisen hyökkäävä vokaalityö. Tämä Pavarottin ja Layne Staleyn äpärälapsi ei jätä kysyttävää!

Fubearin debyytti on erittäin lupaava kokonaisuus. Turpaanvetävä “Clouds”, melankolisen nariseva “Nail in the Head” ja radioystävällinen EP:n nimikkoraita uudistavat Grungen 2010-­luvun malliin. Tämä lätty hellii kuin löysä flanellipaita ja ruhjoo kuin rumpusettiin syöksyvä Cobain.

Taneli Tulkki

“Fubearin debyytti on erittäin lupaava kokonaisuus ja uudistaa Grungen 2010-­luvun malliin.”