Gavin Hood – Ender’s Game (Walt Disney Studios Motion Picture AB)

Sisällöltään karsittujen kirjafilmatisointien jatkoksi saapuu Gavin Hoodin ohjaustyö Ender’s Game. Orson Scott Cardin samannimiseen romaaniin perustuva sovitus unohtaa monet alkuperäisteoksen puhutelluimmista piirteistä ja ainoastaan sivuaa sen esittämiä moraalisia kysymyksiä sodankäynnistä ja etenkin siihen kouluttautumisesta.

Toiminnalliseen keskiöön nousevatkin vaivaannuttava teinidraama ja heikosti käsikirjoitettu päähenkilö, jonka älyllinen lahjakkuus ja sisäiset demonit jäävät katsojalle vieraaksi. Varsinainen toiminta on sentään teknisesti taidokasta katsottavaa ja tarjoaa elokuvan parasta vastinetta rahoille. Lähdemateriaalista olisi kuitenkin ollut paljon parempaan.

Joonas Pikkarainen

”Potentiaalinsa hukkaava toimintarymistely on suunnattu nuoremmalle väelle.”