JYYn hallituksen entinen puheenjohtaja Mari Kröger on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton eli SYLin hallitukseen. Päätökset hallitukseen valituista tehtiin 30. marraskuuta SYLin liittokokouksessa Espoossa.

Jyväskyläläistä väriä nähdään tulevana vuonna myös OLL:ssa eli Opiskelijoiden Liikuntaliitossa, sillä jo aikaisemmin marraskuussa JYYn hallituksen entinen varapuheenjohtaja ja liikuntavastaava Hanna Huumonen valittiin OLLn puheenjohtajaksi. OLL on Suomen suurin opiskelijajärjestö, jonka perustehtäviin kuuluu esimerkiksi opiskelijoiden liikuntaedunvalvonta.

“Valinta tuntuu edelleen tosi hyvältä. Nyt alkaa konkreettisesti hahmottua mitä täällä oikein tehdään, kun tutustuu ihmisiin ja näkee paikkoja”, Huumonen kertoi OLLn perehdytysviikoilta.

Myös Kröger on innoissaan tulevasta pestistään. Hän jättää silti Jyväskylän haikein mielin.

“On kuitenkin huikeaa päästä oikeasti SYLiin mukaan. Puolivuotinen kampanja oli pitkä, ja nyt tuntuu hyvältä kun tietää että on päässyt tavoitteeseen”, Kröger toteaa.

 

Alunperin Kröger oli ehdolla myös SYLin puheenjohtajaksi. Neuvottelutulosten myötä alkoi kuitenkin olla selvää, ettei jyväskyläläisellä olisi realistista mahdollisuutta voittaa puheenjohtajakilpaa. Siksi Kröger jättäytyi pelistä pois, ja ilmoittautui käytettäväksi hallitukseen.

“Ei tämä ole mikään uusi juttu. Samalla tavalla neuvotellaan JYYnkin hallitusneuvotteluissa”, Kröger toteaa.

Ylioppilaskuntien puheenjohtajaksi valittiin lopulta Piia Kuosmanen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta. Muut hallituksen jäsenet tulevat Helsingistä, Tampereelta, Lapista ja Turusta. Jyväskylästä hallitukseen oli ehdolla myös JYYn kulttuuri- ja järjestövastaava Teppo Suominen, mutta hän ei tullut valituksi.

Uuden hallituksen valitseminen lisäksi liittokokous hyväksyi myös SYLin toimintasuunnitelman ensi vuodelle. Lisäksi SYL päätti kokouksessaan asettua tukemaan perustuloa.

 

Hanna Huumonen on tullut JYYn toiminnan lisäksi tutuksi esimerkiksi korkeakoululiikunnan ohjaajana. Hän haluaisi puheenjohtajakaudellaan ainakin parantaa liikuntaliiton viestintää. Lisäksi hänellä on visioita liikuntaedunvalvonnan kehittämiseksi.

“Tuollaisia isoja linjoja haluaisin viedä eteenpäin”, hän toteaa.

Huumosen puheenjohtajakausi alkoi rytinällä, sillä SYLin liittokokous päätti myös erota OLL:sta vuoden 2014 jälkeen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että SYL hoitaa tästä lähin itse liikunta-asiansa. Jokainen ylioppilaskunta saa kuitenkin ensi vuoden aikana itse päättää, kuuluvatko he OLL:n piiriin.

Huumonen itse ei olisi ollut SYLin eron kannalla. Myöskään JYY ei sitä kannattanut. Huumonen näkee muutoksessa kuitenkin myös OLL:lle mahdollisuuden tulla lähemmäksi opiskelijoita.

“Meille on varmasti tulossa haastava vuosi. Näen kuitenkin tässä sen positiivisen puolen, että edustajiston oman äänestyksen myötä OLL nousee sielläkin keskusteluun ja edaattoreiden tietoisuuteen”, hän toteaa.

 

Sekä Kröger että Huumonen muuttavat työtehtäviensä perässä Helsinkiin. Krögerin tavoitteena on sinne myös jäädä ja mahdollisesti tehdä maisteritutkinto etänä Helsingistä käsin.

“On se silti haikeaa jättää Jyväskylä. Asuin täällä kuitenkin yhteensä viisi ja puoli vuotta, ja aina samassa asunnossa”, Kröger miettii.

Huumoselle itähelsinkiläinen yksiö toimittaa asunnon virkaa kuitenkin vain vuoden ajan. Hän aikoo palata vuoden jälkeen takaisin Keski-Suomeen.

“Ehdottomasti”, hän toteaa.