Ei hakutuloksia.

Teksti  Suvi-Tuulia Nykänen

Poliittinen loanheitto kannatti – melkein

Edustajistovaalien vaalivalvojaisista oli vaikea löytää eilen surullisia kasvoja. Vaalien voittajaksi selviytyi ainejärjestötaustainen Pörssi & Dumppi, ja kaikki sitoutuneet vaaliliitot Kristillisiä lukuun ottamatta pitivät omat edaripaikkansa tai jopa kasvattivat niiden määrää.

Sivuhuomautuksena täytyy sanoa, että kahden ehdokkaan Kristillisillä sisäänpääsyprosentti oli komeat 50, joten tässä on joka tapauksessa hatunnoston paikka.

Vaalien suurimmaksi häviäjäksi sen sijaan voidaan julistaa Pressure & Poikkitieteilijät, joilla oli pian väistyvässä edarissa yhteensä kuusi paikkaa. Nyt edustajia on ainoastaan yksi. Myös Luonnontieteilijät menettivät kuudesta paikastaan kaksi.

JYYn sitoutuneiden ryhmien loanheittokampanjaa sitoutumattomia vastustavine nettisivuineen voidaan siis osittain pitää onnistuneena. Toki hävinneiden sitoutumattomien omassakin vaalityössä olisi varmasti ollut parannettavaa: Juuso Vuorinen pyysi jopa Rentukan vaalivalvojaisissa virallisesti anteeksi sitä, ettei Luoti ottanut osaa yhteenkään vaalipaneeliin tänä syksynä. Pres&Poik:in kohtaloksi taas taisi kaatua oma ehdokasasettelu. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntaan saatiin ensimmäinen perussuomalainen, mutta Jyväskylässä tämä antaa vielä odotuttaa itseään.

Edustajistoon saatiin uudelle kaudelle myös hirmuinen määrä uusia edaattoreita. Vanhoista Ilokiven kasvateista vain 11 jatkaa ensi kaudelle. Erityisen kiinnostavaa on se, että vanhasta hallituksesta vain kaksi (Antti Seppänen ja Hanna Huumonen) valittiin seuraavaan edariin. Ilmeisesti näkyvyys JYYssä ei riitä vakuuttamaan äänestäjiä, vaan aktiivinen täytyy olla jossakin aivan muualla. Kenties Escapen tai Bran tanssilattialla?

Edarista pudonneiden joukossa oli myös muun muassa hallituksen puheenjohtaja Mari Kröger. Miten epäluottamuslause omilta vaikuttaa Krögerin pyrkimiseen jo hieman astetta korkeammalle eli SYLin johtoon? Epäluottamuslauseen koki ainakin saaneensa edustajiston tämänhetkinen puheenjohtaja Joonas Könttä, joka ilmoitti, ettei hae uudelleen puheenjohtajan paikkaa. Könttä toki jatkaa edustajistossa, mutta vaalien surkea äänestysaktiivisuus (20,58%) oli miehelle liikaa.

Vaikka sitoutumaton ryhmä (P&D) vaalit lopulta siis voittikin, voivat myös sitoutuneet olla erittäin tyytyväisiä haalimiinsa paikkoihin. Sitoutuneilla ryhmillä kun on nyt enemmän paikkoja (23) koko edarissa kuin sitoutumattomilla: kiitos Poikkareiden romahduksen. Tämä tuleekin taatusti näkymään hallitusneuvotteluissa, sillä vaaleissa toiseksi sijoittunut, sitoutuneista paras Jyviva hävisi P&D:lle vain yhdellä paikalla. Olisi kumma, jos vaalirenkaat unohtuisivat heti äänestyspäivän jälkeen.

Myös kaksi vaaleissa eniten ääniä saanutta ehdokasta löytyy puoluepoliittisista ryhmistä. Onnea täytyy äänikuningas Eero Kaupin (JOK) ja äänikuningatar Jonna Temosen (JyKo) lisäksi toivottaa koko liikuntatieteelliselle tiedekunnalle: vaalien ääniharavat kun opiskelevat molemmat liikuntakasvatusta. Ilmeisesti laitoksensa ainoat ehdokkaat ovat vaaliliitoilleen melkoisen arvokkaita. Pistäkääpä mieleen ensi vaaleja varten, musiikkitieteilijät!

Luodin edustajaksi vaihdettu Juuso Vuorinen klo 10.00

 1. Jarno Linnera

  Liikunta on jäänyt vähemmälle viime aikoina mutta silti olen nähtävästi niin pieni, että minut voitiin esittää keskiviikkoiltana Kuokkalan ja Rentukan superpositiona.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Antti S

  Ja minä kun niin painotin Hannalle, että se riekkuminen alakaupungin diskoissa on riskialtista. Mitä jos joku näkee?! En kuitenkaan olisi ikinä arvannut, että se joku on Jylkkärin stasiosasto 😉

  Sitten vielä sellainen vähän vakavampi, mutta sitäkin hienovaraisempi huomio, että itsehän en varsinaisesti ”jatka edarissa” vaan olen ensikertalainen. Näinkin voi käydä.

  Niin ja toivottavasti jyynpoliittiset.info -sivu onnistui esittelemään jyyläisille poliittisesti orientoituneita vaihtoehtoja. Siihen ainakin pyrittiin. Saattoihan se toki muitakin ajatuksia herättää, mutta toisaalta onhan meitä lukijoitakin monenlaisia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Juuso Vuorinen

  Kyseisten Luoti:n puolesta annettujen pahoittelujen takana ei tosiaan ollut tunneloitunut Jarno Linnera vaan allekirjoittanut.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. minna

  Koheltanut päivittäjä vaihtoi tekstiin oikean kaksoisveljen 🙂

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. huutavan ääni

  Toimittajahan se jatkaa loanheittia sitoutuneita ja arvopohjansa esiun tuovia vastaan. On puhakan ja liskin jälkeen taso kokonausuudessaan romahtanut, Jylkkäri muistuttaa nykyään enemmän kevätpörriäistä kuin sanomalehteä. Toimittaja voisi jatkossa perehtyä politiikkaan vähän paremmin.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 6. Suvi-Tuulia

  Kiitos palautteesta. Siinä erehdyt, että minä ”jatkaisin loanheittoa sitoutuneita kohtaan”. Tämä on ensimmäinen juttu, jossa otan aiheeseen jotenkin kantaa. Vallaton on aiheesta toki kirjoittanut (mm. https://www.jylkkari.fi/2013/11/kuritonta-sitoutumista/) ja kuten hän itsekin on todennut, Vallaton en ole minä.

  Itse koen, että sitoutuneiden yhteisten nettisivujen sisältö ja vaalipaneeleissa kuulemani asiat oikeuttavat loanheitto-sanan käytön. Asiasta saa olla eri mieltä ja tämä on minun mielipiteeni.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 7. Annimaria

  Lehden linjasta noin muuten voi olla varmasti montaa mieltä, mutta täytyy nyt huomauttaa, että viime vaalien aikaan Ilpo ei edes ollut Jylkkärin palkkalistoilla, ja Jape näyttäisi pikaisen arkistoselailun perusteella kirjoittaneen vaaleista yhden pidemmän jutun ja yhden pääkkärin. Näiden lisäksi Jylkkäri kertoi vaalien tuloksen muutaman rivin uutisella.

  Ilmeisesti huutavan ääntä miellyttää enemmän se, ettei edarivaaleista kirjoiteta juuri mitään, kuin se, että Jylkkäri on aktiivisesti seurannut vaaleja verkossa koko kamppanjoinnin ajan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 8. Miika H.

  Itsekin olin huomattavasti tyytyväisempi Jylkkärin asenteeseen vaaleja kohtaan tällä kertaa. Kaksi vuotta sitten oli aika hiljaista… En kyllä suurta puolueellisuutta huomannut kumpaankaan suuntaan lehden osalta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 9. Saara H

  Eipä se loan heittämättä jättäminenkään nähtävästi kannattanut. Ehkä itsekin kahden vuoden päästä panostan tanssilattioilla, enkä heräile aikaisin aamusta kampanijoimaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.