Ei hakutuloksia.

Teksti  Ilkka Penttinen

Suomi tarvitsee sinut panemaan

Parit varvit viikossa suojaavat sydänsairauksilta paremmin kuin mikään ruokavalio. Aamuinen runttaus pitää koko loppupäivän työtehon korkealla. Nusaus silloin tällöin pitää mielen terveenä.

Tiedeuutisointi ylisti uusvanhan ihmelääkkeen monivaikutuksellisista hyödyistä. Seksi on uusi goji-marja, jota voi kuluttaa leimautumatta hipiksi.

Seksin terveysvaikutukset kyllä tiedetään, tosin seksittömiähän tämä katkeroittaa. Vasten tahtoaan puutteessa elävä ihmisjoukko on sekä kansantalouden että -terveyden kannalta ongelmallinen ja kallis porukka. Ja vihainen. Seksittömät miehet markkinateorioidensa ja muun laasastelun ohessa kaatavat ongelmia vastakkaisen sukupuolen syyksi. Oikea ongelma ei kuitenkaan elä ”parisuhdemarkkinoissa” vaan yksinäisyydessä, joka ei ole lainkaan hauska juttu.

Olisi sekä julkisen että yksityisen sektorin etujen mukaista, jos ihmiset saataisiin panemaan. On uskomatonta, etteivät suuremmatkaan yritykset ole pyrkineet parantamaan työntekijöidensä seksinsaantia. Ei ihmekään, että työpaikat katoavat Kiinaan. Ainakin populan määrästä päätellen siellä osataan jörniä.

Helppo ratkaisu olisi laajentaa liikunta- ja kulttuurisetelien käyttö prostituution puolelle. Paritus on tosin eettisesti sen verran kyseenalainen keissi, ettei se tarjoa kunnollista ratkaisua. Sen sijaan kansalaisia voisi rohkaista pariutumaan.

Pikkujoulut on jo keksitty, mutta humalainen koheltaminen työkavereiden välillä ei ole välttämättä kestävin ratkaisu. Sivistynyttä ja eurooppalaisempaa deittailukulttuuria tarvitaan koko kansakunnan hyvinvointia varten. Valtiolla on jo tähän sopivia palveluja, joiden laajentaminen riittäisi. Työkkärideitillä on sanana hieman negatiivinen vivahde, mutta totinen tilanne vaatii totisia otteita.

Jyrki Katainen totesi taannoin eurokriisin olevan kaikkien syytä. Kansantaloudellisesti yksin olevien ihmisten kannattaakin taistella lamaa vastaan toistensa kanssa. Kun seuraavan kerran törmäätte mukavanoloiseen sinkkukaveriin, ottakaa häntä siis hihasta kiinni ja juustoisen iskulauseen sijaan vedotkaa rationaaliseen puoleen. ”Beibi, Eurooppa tarvitsee meitä.”

 1. Kekkonen

  ”Seksittömät miehet markkinateorioidensa ja muun laasastelun ohessa kaatavat ongelmia vastakkaisen sukupuolen syyksi. Oikea ongelma ei kuitenkaan elä ”parisuhdemarkkinoissa” vaan yksinäisyydessä”

  Päätelmässäsi ei ole mitään logiikkaan. En tiedä kuinka punavihreä olet mutta tulihan se Laasanenkin nyt sitten haukutuksi, hyvä homma! toimituksessa menee varmaan kädet sijoiltaa selkään taputusten johdosta ja vasarilihaa on varmasti urhealle pro-feministille tiedossa. Turha sieltä eroottinen rankin yläreunasta on huudella tänne alas. Vakio saannilla seksuaaliset markkinat voi verhota minkälaisella huivilla haluaa ja päättää että seksuaalisten tarpeiden tyydyttymisestä voi kiittää vaikka hyvää ”flaksia” tai vaikka naisia kun sieltähän sitä l******pakkoa tulee. Silloin asialla ei tarvitse kauheasti päätä vaivata kun naisasiat tuntuvat hoituvan kun omalla painollaan. Ei se Nalle Wahlrooskaan varmaan kovin paljoa köyhää ymmärrä.

  Jos haluat nähdä metsän puilta ja tietää miksi juuri sinä saat ja minä jään kokonaan ilman niin se johtuu siitä että jotkut ovat seksuaalisesti haluttavampia kuin toiset ja siitä juontuu eroottinen ranki. Siitä kun johtaa markkina-arvo teorian niin tyhmempikin tajuaa mistä on kysymys. BTW teoria ei ole Lasaasen keksimä.

  Oliko vasareilla jokin vaihtoehtoinen teoria tarjolla? Ai ei, etkai tarjoa jotain romatiikkahuivia koko järjestelmän peitoksi. Vaihtoehtoiset teoriat kehiin ennen kuin aletaan ketään haukkumaan. Sen kyllä ymmärrän ettei muijat tajua mitään koska vaginaan löytyy aina täytettä jos sille päälle sattuu. Mutta kun kirjottajalla on luullakseni sarjojen sijaan munat housuissa niin voisi odottaa jotain tolkkua.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Penttisen Ilkka

  Kekkonen, pahoittelut mikäli merkkimäärään ei mahtunut tarpeeksi aukotonta logiikkaa. Seksittömyys on yksi ongelma monien joukossa, jotka usein kasaantuvat tietylle ihmisryhmälle. Jani Kaaro avaa hesarin kolumnissaan samaista ongelmaa laajemmin, joka selkeyttänee tätä ajatusta. Sukupuolinäkemyksiä asiaan hän ei kommentoi sen enempää, mutta kertoo kyllä seksittömyyden todellisesta ongelmasta. ”Mies, joka ei saa seksiä, ei tavallisesti myöskään saa vaimoa, lapsia, perhettä, ja kaikkea sitä läheisyyttä, turvaa ja luottamusta, jota perhe-elämä tarjoaa – ja sillä voi olla traagisia seurauksia.”
  http://www.hs.fi/tiede/Mies+ilman+naista+ja+seksi%C3%A4+on+%C3%A4k%C3%A4inen+ampiainen/a1381713958228

  Laasanen pomppaa tekstissä esiin Jylkkärin vanhan kolumnistitaustansa puolesta ja jyväskyläläisenä kanssasosiologina. Pariutumismarkkinateoriolla on samoja kriitikoita kuin sosiaalisen vaihdon teorioiden kriitikot. Katherine Millerin Communication Theories sekä Cropanzanon & Mitchellin Social Exchange Theory: An Interdisciplinary Review avaavat useamman keskeisen ongelman tähän aiheeseen, joka osoittaa markkinateorioiden riittämättömyyden sosiaalisessa kanssakäynnissä tapahtuvasta vaihdosta. Eikä tässä olla ketään haukkumassa.
  Kolumnissa oli myös enemmän kuin kaksi lausetta. Sääli, ettei kansantalous herätä pariutumismarkkinatalouden vertaa mielipiteitä.

  – Ilkka Penttinen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Kekkonen

  Kritiikki vaikuttaa johtuvan närkästymisestä ja ymmärtämättömyydestä, ei siitä että itse teoriassa olisi mitään vikaa. Tieteellisten teorioiden tehtävä ei ole miellyttää, vaan kuvata miten hommat oikeasti menee.

  Jani Kaarlon kolumni oli loistava, valitettavasti hesarin kolumnit ovat nykyään pelkkää keski-ikäisten akkojen mäkätystä. Vaihtelu virkisti.

  Kouluampumisiin liittyen; kunniakosto on mielestäni parempi analyysi tapahtuneista, siihen liityy olennaisesti naisettomuus.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Kekkonen

  ”Jokainen suomalainen yhteisöampuja eli kouluampuja on kärsinyt ankarasta kasvatuksesta, koulukiusamisesta ja halveksivasta yhteisöstä, joka ei voi sietää heikkoja miehiä ja ”luusereita”. Koulukiusaaminen on aina seurausta yhteisön kovista arvoista ja statuskilpailusta.”

  http://finnsanity.blogspot.fi/2012/06/yhteisonsa-kostoampujaa-ei-voi.html

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.