Ruusupuiston rakentaminen käynnistettiin paukahtaen.

Jyväskylän yliopiston uuden rakennuksen rakentamistyöt on nyt aloitettu.

Ruusupuisto-nimiseen rakennukseen muuttaa 1000 opiskelijaa ja 300 työntekijää, pääasiassa kasvatustieteilijöitä. Samalla opettajankoulutuslaitos ja kasvatustieteet pääsevät ensimmäistä kertaa yliopiston 150 vuotta kestäneen historian aikana saman katon alle.

Avajaistilaisuudessa iloittiin muun muassa siitä, että Seminaarinmäen ja Mattilanniemen väliin sijoittuva rakennus yhdistää yliopiston kampuksia toisiinsa. Katso Ruusupuiston tarkka sijanti tästä.

 

Rakennuksen arkkitehtuuriin on kiinnitetty erityistä huomiota, sillä se sijoittuu Alvar Aallon suunnittelemien museorakennusten eteen ja kaupungin sisääntuloväylän varteen. Ruusupuiston rakentamista on valmisteltu vuodesta 2005 alkaen, jolloin sitä suunniteltiin taloustieteiden ja hallinnon käyttöön.

Ruusupuiston rakennuksesta odotetaan pelastusta yliopiston krooniseen tilapulaan. Uusia tiloja kasvatustieteilijöille saadaan kuitenkin odottaa vielä monta vuotta, sillä Ruusupuiston on arvioitu valmistuvan vuonna 2015.