Ei hakutuloksia.

Teksti  Suvi-Tuulia Nykänen

Puoluepoliittisille järjestöille ei heru avustusta


Edustajistoryhmät saivat viime keväänä yhteensä 1220 euroa yleisavustusta. Yhteensä JYY jakoi avustusta ainejärjestöille, edariryhmille ja harrastusporukoille 16500 euroa.

Eniten avustusta sai Jyviva (210 euroa) ja vähiten taas Pressure (90 euroa). Avustuksen suuruus koostui sen perusosasta (70 euroa) sekä jokaisesta edaattorista saatavasta 20 eurosta. Täten Grönioni sai rahaa 130 euroa, Kristilliset opiskelijat 110 euroa, Luonnontieteilijät 190 euroa, Poikkitieteilijät 170 euroa, Pörssi&Dumppi 190 sekä YK-edari 130 euroa.

Puoluepoliittiset järjestöt eivät hakeneet avustusta viime keväänä ollenkaan. JYYn hallituksen järjestövastaavan Teppo Suomisen mukaan tämä johtuu siitä, etteivät puoluejärjestöt tai puolueiden lähiyhteisöt voi lain mukaan ottaa tukea vastaan ylioppilaskunnalta.

“Grönioni taas saa tukea siksi, että se erosi Jyväskylän Vihreistä Nuorista muutama vuosi takaperin ja Jyviva ei ole minkään puolueen lähiyhteisö”, Suominen selittää.

Grafiikka: Juho Tikkanen

Korjaus 24.10 klo. 11.09: Otsikkoa korjattu poliittisesta puoluepoliittiseksi

 1. Taija Roiha

  Toimittajalta on kyllä tätä uutista kirjoittaessa mennyt iloisesti sekaisin poliittiset ja puoluepoliittiset järjestöt. Esimerkiksi Jyviva on hyvinkin poliittinen ryhmittymä, mutta se ei ole puoluepoliittinen, koska sillä ei ole kytköksiä mihinkään poliittiseen puolueeseen. Kyse ei siis ole siitä, ettei avustuksia jaettaisi poliittisille ryhmittymille, vaan keskeistä on se, onko ryhmällä kytköksiä puolueeseen vaiko ei. Uutinen on otsikkoa myöten melko harhaanjohtava.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Anonyymi sittari

  Onhan Roihalla tuossa toki pointti, politiikkaa voi tehdä, vaikkei puolueeseen kuulukaan. Mietin vain, että moniko Jyvivan ehdokkaista kuuluu vaikkapa vasemmistoliittoon ja moniko Grönionin ehdokkaista kuuluukaan vihreisiin? Vaikka listat eivät ole kytköksissä poliittisiin puolueisiin, moni vaikkapa näiden kahden ehdokkaista taitaa olla. Onhan noita toki muillakin puoluepoliittisesti sitoutumattomillakin listoilla ”piilossa”.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Mikko Punkari

  Toimin itse Jyväskyläläisessä urheiluseurassa, joka on kaikille avoin. Tämän lisäksi toimin saman lajin seurassa, joka on tarkoitettu pelkästään opiskelijoille. Molemmissa seuroissa on osittain samoja jäseniä ja osittain eri jäseniä. Yhdistykset eivät kuitenkaan ole hallinnoltaan mitenkään kytköksissä toisiinsa. Toki kaikille avoin seura ottaa ilolla myös opiskelijoita harrastajikseen.

  Osa sitoutuneista edariryhmistä toimii tällä perjaatteella. Osa niistä kuuluu hallinnollisesti tai muuten suoraan poliittisen opiskelija- tai nuorisojärjestön alaisuuteen. Tällöin ne luokitellaan puolueiden lähiyhteisöiksi, eivätkä ne voi ottaa vastaan avustuksia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Mikko Punkari

  Viimeistä kappaleeseen voisi vielä täsmentää:

  Osa sitoutuneista edariryhmistä toimii tällä perjaatteella. Toiset taas kuuluvat hallinnollisesti tai muuten suoraan poliittisen opiskelija- tai nuorisojärjestön alaisuuteen. Tällöin ne luokitellaan puolueiden lähiyhteisöiksi, eivätkä ne voi ottaa vastaan avustuksia.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. Suvi-Tuulia

  Hei, kiitos huomioista. Korjasin otsikon oikeanlaiseksi.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *