Koska en ole äänestyskelpoinen edarivaaleissa, olen keskittynyt lähinnä vaalijulisteiden arviointiin. Sorry vaan, mutta tulos ei ole kovin mairitteleva. Ottakaa henkilökohtaisesti ja liian vakavasti!

Kimmo Kitinä

@KKitina

Jyväskylän yliopisto nykyaikaan! Kokoomuksen julisteet on tehty valtakunnallisen konseptin mukaan. Samat ongelmathan niissä kaikissa maakunnissa kumminkin on, turha mitään paikallista slogania on keksiä! Julisteen suunnittelusta säästetyllä ajalla paikalliset kokkarit olisivat voineet vaikka ottaa itsestään ihan oikeat valokuvat.

Frutti de Mari! Me pizzeria De Marissa leivomme herkullisimmat lupaukset yhdessä jaettavaksi! Rustiikkisen tiilen kaveriksi on päätetty laittaa vielä syksyisiä lehtiä. Viittaus puolueen tilaan, kenties? Syksyn lehtien tavoin kuollut taitaa olla myös idea tasa-arvolla erottumisesta, sillä kun taitavat ”erottua” näissä vaaleissa ihan kaikki. No, kuollut on tuo tasa-arvon käsikin.
Puolueita taitaa vähän pelottaa olla puolueita ja tunnustaa ominta väriään. Mielummin käytetään tredivärejä, joista yksi näyttää olevan näissä vaaleissa oranssi. Grönioni on todella innostunut tästä persikkaisesta sävystä. Liiton nimi taas tulee sipulista, ja kun vaalijulisteessa vilistää vielä omppujakin, on vähän kummallista että niin harva edariehdokas kannattaa vaalikoneessa kasvisruokapäivää.

YK:n julisteesta sanottua: ”Tuosta tulee mieleen joku seksivalistusjuliste koulusta 80-luvulta. Sellainen jonka on tehnyt joku täti jolla ei ole sukupuolielämästä enää mitään muistikuvaa.”

Äänestäkää meitä, meillä on vain kaksi ehdokasta!
Olemme vihreitä, olemme vasemmistolaisia. Kuten meillä kaikilla, on tällä liitolla sydemessään niin synkkä kuin suloinenkin puoli. Vihervassarit sentään tunnustavat sen jo nimessään, vaikka julisteen perusteella nimeksi sopisi paremmin Musta vasemmisto. Ja kuinka siisti nimi sellainen olisikaan!

Enemmän kuin edariryhmä. Jaahas. No hyvä kun saitte julisteet edes esille sitten lopulta. Kauan sitä odotettiinkin ainakin täällä Seminaarinmäellä. Ehkäpä julisteen tekijä ei osannut päättää, mitä kaikkea julisteessa pitäisi olla. Ja laittoi sitten heittotähtiä, virtsanäytepullon, postimerkkejä… ja hei, mikä väriksi? Pinkki! Sitä ei varmaan ole kenelläkään muulla!
Minun ääneni saattaisi silti mennä numerolle 42. Ihan vain persoonallisen ulkomuodon vuoksi.

Lisää pinkkiä. Keskusta on ottanut tunnuksekseen hehkulampun. Ne on jo EU kieltänyt, ja kieltäähän pitäisi monen mielestä keskustapuoluekin.

Pressure ja Pokkarit laittoivat vaalien alla hynttyynsä yhteen. Koska julisteesta ei nyt tule kummempaa mieleen, kommentoin vähän tätä tälle liitolle niin tärkeää viestintää. Sehän on nimittäin tosi selkeää, kun liiton nimi on Pressureetpokkitieteilijät, se lyhennetään Pres&Poik, netissä blogataan numerommemuistiin-nimellä ja Twitteristä löydytään Edaripandoina.

Pörssi&Dumpin slogan on Järjen ääni. Rationaalinen on julistekin. Valkoinen pohja, järjestöjen logot siihen ja tyypeistä kuvat, se on siinä. Ja se on TYLSÄ!

MVK:n lippulappujulisteet erottuvat persoonallisuudellaan ja halvalla toteutuksellaan. Vaikka vaaliliiton nimi on ääliömäinen ja ehdokkatkin kuulemma välillä vähän pihalla, äänestän minä heitä. Ainakin julistekauneuskilpailun voittajaksi!