Eotrippi – Pilvien alla, maan päällä (Suomen musiikki)

Egotrippi on tulkinnut suomalaisten juroja tunteita nyt jo 20 vuotta. Seitsemän oman levyn lisäksi yhtyeen nokkamiehet Mikki ja Knipi ovat tehneet tukun tunnettuja kappaleita myös muille artisteille. Onkin hämmentävää huomata, miten moni suomalaisen naisartistin hittibiisi on peräisin Knipin ja Mikin kädestä. Vai miltä kuulostavat Irinan Hiljaisuus, Jenni Vartiaisen Tunnoton ja Jonna Tervomaan Myöhemmin? Tutuilta, veikkaisin.

Egotripin versiot ”Pilvien alla, maan päällä” -albumilla ovat jatkumo niiden alkuperäisille kappaleille. Bändi kertoi ennen levyn tuloa julkaistuissa haastatteluissa olleensa versioinneissaan paljon yhteydessä kappaleiden alkuperäisiin esittäjiin, ja tämä myös levyllä kuuluu. Kappeleissa on kunnioitettu alkuperäisiä komppeja, rytmejä ja tyylejä, eikä lähdetty tavoittelemaan pakollista erilaisuutta . Mikin laulu itsensä riittää tekemään esimerkiksi Anna Puun Kun olet minun –kappaleesta täysin uudenlaisen.

Levyn parhaita versioita ovat mielestäni jo sinkkuinakin julkaistut Hyvä hetki ja Mestaripiirros. Niissä on Egotrippimaista pateettisuutta, joka kuitenkin nousee hetki hetkeltä tehden kappaleiden lopuistakin odottamisen arvoisia. Myös alun perin vuoden 2011 Idols-porukalle sävelletty Elämä on kaunis kuulostaa tuoreelta ja uudelta. Se tosin voi johtua myös kyseisen vuoden Idols-flopista ja kappaleen mitättömästä radisoitosta.

Egotrippi tulee Lutakkoon joulukuussa. Siellä on todennäköisesti luvassa hittiputki – niin omia kuin toistenkin.

Suvi-Tuulia Nykänen

”Suomipop-sydämeni meinaa pakahtua.”