FRANZ FERDINAND – RIGHT THOUGHTS, RIGHT WORDS, RIGHT ACTION (DOMINO)

Esikoislevyn hurjan menestyksen jälkeen itseään etsinyt Franz Ferdinand julkaisee neljännen albuminsa kymmenen vuotta jalat alta vieneen Take Me Out –hitin jälkeen. Uutuuslevyn pari ensimmäistä biisiä eivät säväytä, mutta kolmantena kuultava Love Illumination muistuttaa mihin Alex Kapranos ja kumppanit parhaimmillaan pystyvät. Tästä eteenpäin levy eteneekin mukavissa tunnelmissa aina haikeahkoon päätökseensä asti. Franz Ferdinandin pojat eivät ole yrittäneet keksiä pyörää uudelleen, vaan tehneet toimivan kokonaisuuden tutunoloisia Franz Ferdinand –ralleja, vaikka huippuhetket levyllä jäävätkin turhan vähiin. Kyllä tätä silti mielellään kuuntelee, ja uutukaisellaan Franz Ferdinand päihittää kevyesti monet nuoremmat haastajansa.