Leena Lehtolainen: Rautakolmio (Tammi)

Leena Lehtolaisen uusin kirja juhlistaa Maria Kallio -dekkareiden 20-vuotista taivalta. Räväkkä komisario seikkailee jo 12. kirjassa, eikä hänen vauhtinsa ainakaan hidastu.

Tällä kertaa Maria Kallio ratkoo tiiminsä kanssa kaksoishenkirikosta. Entinen malli ja tuomittu rikollinen löydetään merestä samaan muoviin kiedottuna. Rikosta selvittäessään Kallio joutuu keskelle jääkiekkoperheen sekavaa ihmissuhdekuviota.

Leena Lehtolaisella on ihailtava taito paneutua kirjoissaan ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Rautakolmio sivuaa muun muassa viime aikoina paljon puhuttanutta pakkoruotsia.

Yhteisten vuosien aikana Maria Kalliosta on tullut lukijoille kuin läheinen ystävä. Kallion menneisyyden erheet sekä harrastukset punoutuvat yhteen. Samaistuttavat henkilöhahmot ja Lehtolaisen soljuva kirjoitustyyli takaavat sen, että Rautakolmio on edeltäjiensä tapaan erinomainen esimerkki hyvästä suomalaisesta dekkarista.