Kampuksen ruokajonot siirtyvät Lozzilta Kirjastolle ensi syksyn aikana.

Lozzin ravintolapalvelut on tarkoitus siirtää yliopiston kirjaston alakertaan ensi syyslukukauden aikana, kertoo hallintojohtaja Kirsi Moisander. Lozzin peruskorjaus alkaa näillä näkymin vuoden 2014 alussa.

”Olemme käyneet pitkään neuvotteluita ruokaloiden vuoksi, koska tilaa ei yksinkertaisesti ole, mutta Lozzi on pakko remontoida”, Moisander kertoo.

Tilapalvelujohtaja Suvi Jokion mukaan Lozzin väistötiloja kaavaillaan kirjaston kurssikirjasalin paikalle. Tarkempia suunnitelmia tehdään yhteistyössä kirjaston ja opiskelijoiden kanssa lähiaikoina, ja moni asia on vielä epäselvä.

Muun muassa kahvila Librin toiminnasta Lozzin remontin aikana ei ole tässä vaiheessa tietoa. Jokio luonnehtii tilannetta vaikeaksi, sillä niin kirjaston, lounasravintolan kuin kahvilankin palvelut ovat kampuksella olennaisia.

Joka tapauksessa tilapalvelujohtaja vakuuttaa, etteivät kurssikirjat katoa kirjastolta.

“Kurssikirjojen pitää olla saatavilla opiskelijoille”, hän toteaa.

 

Parhaillaan remontoitavan T-talon, eli hallintorakennuksen, alakertaan aiotaan perustaa 100-150 hengen ravintolatilat. Musican ravintolan tilaa yritetään myös laajentaa.

Moisanderin mukaan Kirjaston alakertaan perustettava väistöravintola todennäköisesti jatkaa myös Ilokiven remontin alkaessa 2015.

Kampuksen ruokapaikat ovat siis suurin piirtein selvillä, mutta ruoanvalmistuspaikoissa on vielä ihmettelemistä.

”En tiedä yhtään missä meillä on valmistuskeittiö. Sitä ei ole vieläkään.”, Moisander sanoo.

 

Sonaatin toimitusjohtaja Arto Maijala suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti. Hänen mukaansa Sonaatilla on omat ajatuksensa ruokalatoiminnan järjestämisen osalta, myös ruoanvalmistuspaikkojen suhteen. Suunnitelmia ei kuitenkaan tässä vaiheessa vielä kerrota julkisuuteen.

“Jos ajatellaan opiskelijoiden näkövinkkelistä, niin minä uskon ja luotan täysin, että palveluja tulevaisuudessakin pystytään tarjoamaan. Ehkä vain hieman eri tavalla”, hän toteaa.

Maijalan mukaan opiskelijan ei siis tarvitse vastaisuudessakaan hamstrata eväitä kotoa.

“Kyllähän tässä mahdollisuuksia on. On tiloja, joissa kapasiteettia pystyy nostamaan. Esimerkiksi liikunnalla Syke, siellähän aukioloaikojankin voidaan miettiä uudelleen. Tietysti jos on tottunut siihen, että Lozzi on se luonnollinen paikka, niin se aiheuttaa pientä liikehdintää.”

OIKAISU: Alunperin kerroimme, että ravintola Librin tilaan, mutta nyt tilapalvelujohtaja Suvi Jokiolta vahvistamamme tiedon mukaan se tuleekin kurssikirjastolle.

Aiheesta lisää

Kurssikirjaston tiloihin opiskelijaruokala