Verokorttia ei tarvitse enää jonottaa verotoimistosta, vaan sen voi tulostaa itse. Tulostaminen on verotoimiston mukaan mahdollista, jos verovirkailijan ei tarvitse tarkastaa, että verokortin pohjana ovat oikeat tiedot. Verottajan mukaan noin 80 prosenttia verokorteista olisi tulostettavissa.

Tulostettavan verokortin voi ladata vero.fi/verokortti -palvelusta. Verokortin saa palvelusta pdf-tiedostona, jonka jälkeen sen voi tulostaa parhaaksi katsomallaan tulostimella.

Keski-Suomen verotoimiston tiedottajan Riitta Olkkolan mukaan, jo puolet verottajan verkkopalvelun käyttäjistä ovat tajunneet tulostaa verokorttinsa itse.

”Sillä tavalla tämä on jo näkynyt, vaikka muutos tuli voimaan vasta lokakuun alusta.”

Verotoimistot ovat ruuhkaantuneet tyypillisesti tammikuussa, kun uudet verokortit on vasta lähetetty joulukuun aikana. Muutosverokorttia on tarvinnut 1,6 miljoonaa suomalaista, joista 600 000 korttia on tähän asti tilattu verkon kautta.

Jos opiskelijan tulot muodostuvat ainoastaan opintotuesta, verottajan sanelemaa ennakonpidätystä voi alentaa, mutta tällöin kortin on mentävä verottajan tarkistuksen läpi, jolloin korttia ei voi itse tulostaa.

Tulostettu verokortti on yhtä virallinen ja oikea verotusasiakirja kuin Verohallinnossa tehty verokortti. Jos verokortti tulostuu kahdelle sivulle, molemmat sivut on toimitettava työnantajalle.

Verokortin voi edelleen myös tilata kotiinsa tai hakea verotoimistosta.