Jaahas. Se on taas SE aika, kun osa kampuksesta on varpaillaan ja korvat höröllä. Taas aletaan tapella edustajistopaikoista.

Ikuinen kysymys lienee, nouseeko äänestysprosentti näissäkään vaaleissa. Vuoden 2009 äänestysprosentti JYYssä oli 21,22 %:a, eli joka viides opiskelija jaksoi vaivautua uurnalle.

JYY uutisoi tässä aiemmin, että ehdokasmäärä kasvoi 25 %:a edellisistä vaaleista. Kampuksen tallaajalla on nyt laajempi ehdokaskatalogi, josta voi valita parhaimmat tissit tai parhaiten asiaansa ajavan ehdokkaan. Vai hetkinen, ovatko nämä nyt sittenkin kaverivaalit? Vai kiinnostaako nämä vaalit nyt oikeastaan ketään?

Nyt tiskiin lyödään myös vaalirengaskortti, jota ei parina viimeisenä vaalina ole taidettu nähdäkään. Tälläkö muka yritetään herätellä niitä uinuvia opiskelijoita, joiden pitäisi taas hetkeksi hieraista unihiekat silmistä ja vaikut korvista? Järjestöjen ääni-renkaan takana näyttää ainakin FEISBUUKIN perusteella olevan vanhat patut, joilla taitaa jokaisella olla ikuinen opiskeluoikeus takataskussaan.. Eivätkö nallekarkit ole menneet menneisyydessä tasan, kun vielä vuosienkin jälkeen touhu jatkuu?

Ikiopiskelijoiden ongelma – näissäkin vaaleissa – taitaa olla se, että heidän kaverinsa ovat jo valmistuneet aikoja sitten, joten kuka heitä muka enää äänestäisi? En ainakaan minä!