Kun tätä kirjoitan, on tiistai 19.4. Kun sinä luet tätä, on päivä x jälkeen Vapun.  Tänään aurinkoa, pölyä ja olutta.  Päivänä x toivon mukaan aurinkoa, nurtsia sekä kenties vielä olutta. Osuin nappiin tai en, jaamme silti jotain. Meil´ on kevättä rinnuksilla…

Rinnuksilla, silmissä, korvissa. Resepti on vanha tuttu – kultainen pallo pollassa. Kysymys kuuluukin: paikka auringossa vaiko paskana auringosta?
Olen pohtinut kysymystä nyt kaksi päivää, sinä kenties jo kaksi  viikkoa.  Väliimme mahtuu silti pääsiäinen ja vappu. Kestääkö iso Jytky vai löystyykö se kevätsäässä?
No hätä, toveri. Vaikka huomaisit päiviesi huvenneen sumuun ja suudelmiin, emme ole yksin, kaksin tai edes kolmisin. Heitä on kokonaista kymmenen!
Tuoreet kansanedustajat on jälleen saatu valittua ja päivän ponnistuksen jälkeen huolet voidaankin taas ulkoistaa Arkadianmäelle. Kyllä kansa siet.. siis tietää, vai miten se nyt oli.

Vaikka toiset meistä kenties ajattelevat ”Maior pars meliorem vicit”, mottonamme olkoon mieluummin ”Dum spiro, spero ja opintotuppi kiveksiin!” Näet meillä, jos keillä, on oikeus vaatia. Vaatia ja toteuttaa parempaa yhteiskuntaa, politiikkaa ja tosi-tv:tä, sillä, jos totta puhutaan, eihän kesällä mitään muutakaan tekemistä ole.

Lopuksi sallittakoon talousvastaavan velvollisuudentuntoinen kehotus kansankielisin lyriikan merkeissä: ”kevät toi, kevät toi muurarin, kevät toi, kevät toi maalarin, kevät toi rakennuksille hanslankarin ja rannoille opiskelijan.”

Jukka Ruokanen
Kirjoittaja on JYYn hallituksen jäsen.