”Muun muassa David Bowie, Prince ja Beck ovat pitkäaikaisia suosikkejani. Prince olisi ollut ihan mahtava nähdä”, Anniina Hartikainen harmittelee artistin peruuntunutta Suomen-keikkaa. (Kuva: Johannes Kaarakainen)
”Muun muassa David Bowie, Prince ja Beck ovat pitkäaikaisia suosikkejani. Prince olisi ollut ihan mahtava nähdä”, Anniina Hartikainen harmittelee artistin peruuntunutta Suomen-keikkaa. (Kuva: Johannes Kaarakainen)

Anniina Hartikainen patistelee opiskelijoita mukaan kulttuuritoimintaan.

Tammikuussa työnsä JYYn uutena kulttuurisihteerinä aloittaneen Anniina Hartikaisen, 27, ei tarvinnut hypätä tuntemattomaan.
Kulttuurituottajan amk-tutkintoa viimeistelevä Hartikainen tuli Jyväskylän yliopistoon jo 2003, ja hän on ollut mukana muun muassa JYYn kulttuurivaliokunnassa, Jyrock-työryhmässä sekä valmistelemassa pariin kertaan Rentukka Rockia. Kuviot ja toimijat ovat tuttuja, mutta myös uutta opeteltavaa riittää.
”Koko ajan tulee yllätyksenä, mitä kaikkia töitä eteen putkahtelee. Kiirettä, mutta tosi mukavaa on ollut. ”
Suuria linjanmuutoksia esimerkiksi Kampus Kinon elokuvavalintoihin tai Jyrock-bändeihin Hartikainen ei halua runnoa. Hän korostaa, että päätökset tehdään yhdessä.
Kulttuurisihteeri toivoo, että JYYn toimintaan tulisi vielä rohkeammin mukaan innostunutta porukkaa.
”Haluaisin saada Ilokiveä enemmän aktivoitua. Nyt tapahtumat siellä ovat aika viikonloppupainotteisia.”

Tammikuussa Hartikaista on työllistänyt muun muassa helmikuun Rentukka Rock, joka on malliesimerkki JYYn tapahtumasta. Yhden nimekkään artistin, tässä tapauksessa Tuomari Nurmion, avulla halutaan vetää suuri yleisö paikalle, mutta samalla tilaa annetaan paikallisille ja tuntemattomammille esiintyjille.
JYYn tapahtumien järjestäminen on aina taiteilua valtavirran ja tuntemattomien esiintyjien välillä.
”Esiintyjän ei tarvitse olla friikki tai outo, mutta pitää ymmärtää kohderyhmä. Ei JYYn avajaisbileisiin ketään Jani Wickholmia kannata tilata”,  Hartikainen tietää.

Juha Korhonen
toimittaja(at)jyy.fi