14 magenta skycode webPehmeä, aurinkoinen, uninen, juhlava. Näin voisi luonnehtia Magenta Skycoden toista albumia Relief. PMMP:n säveltäjänä ja tuottajana tunnettu Jori Sjöroos on valmistanut kymmenen kunnianhimoista sävelteosta, joiden viitepisteenä on toiminut amerikkalainen musiikki, erityisesti jenkki-indie.
Reliefin kappaleet ovat täynnä nyansseja, yksityiskohtia ja koristeellisuutta. Sjöroos on satsannut runsauteen ja kerroksellisuuteen. Eloisuutta lisäävät lukuisat, usein hauskasti ja yllättävästi sovitetut stemmat. Soitannollisesti heikoin lenkki on toisinaan hieman monotoniset rummut.
Sjöroosin kädenjälki on viimeisen päälle hiottua. Vaikka säröt ja särmät puuttuvat, ovat kappaleiden tunnelmat yleensä riittävän voimakkaita ja vetoavia. Sadunomainen King Of Abstract Painters ilahduttaa. Trains Are Leaving The Yard vie kuulijan sinfonisiin lännenmaisemiin. Montagin eeppinen melankolia tuo puolestaan kepeähköön kokonaisuuteen sopivasti painokkuutta.
Kuuleman mukaan Reliefiä ovat inspiroineet kissat. Niitä voi ihastella myös hienon The Simple Pleasures -kappaleen hauskalla, kotivideomaisella musiikkiviedolla.

Rauli Karjalainen

”Hiottua ja koristeellista pop-musiikkia.”