kansi_Timo RautiainenVaikka raskaalla rokilla nimensä kaamoskansan sydämiin vuosituhannen taitteessa tatuoineen Trio Niskalaukauksen virallisesta lopettamisesta on kohta jo puoli vuosikymmentä, keulahahmo Timo Rautiaisen tähti ei himmene. Korvarengaskaljupää nähdään syksyllä televisiossa Ysiluokka-ohjelmassa, ja herran kolmas soololevy En oo keittäny enkä myyny nousi heti ilmestyttyään Suomen virallisen listan kakkoseksi.
Uutukaisella biisit ovat pitkälti Rautiaisen itsensä ja toisen keskisuomalaisrokkarin, YUP:n basistina tutuksi tulleen Valtteri Tynkkysen, käsialaa. Kaikki sävellykset ovat heidän yhdessä tekemiään, ja siinä sivussa pariin on syntynyt kimpassa sanatkin. Muutaman biisin Rautiainen on sanoittanut itse.
Vierailevina lyyrikoina levyllä esiintyvät muiden muassa Jukka Virtanen ja Seppo Lampela alias Steen1.
Rautiaisen ja Tynkkysen sävellyksissä on kansanmusiikkisävyjä, mutta liian kevyestä kamasta ei ole kyse. Viimeistään sanoitukset takaavat raskauden. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on onnistunut, ja Rautiainen kiintotähtensä pohjoisella taivaalla ansainnut.

Iiro-Pekka Airola

”Taatusti suomalaista.”