10 kansi_future rootsElisabeth Undergroundissa rumpuja soittavan Henri Kristian Lindströmin sooloprojekti The Future Roots vakuuttaa kuulijan ensilevyllään, joka ei toivottavasti jää ainokaiseksi. Jos jyväskyläläislähtöinen Elisabeth Underground kuulostaa omien sanojensa mukaan ”samettiselta maailmanlopulta”, on The Future Roots post-apokalyptista, sameaa ja tummansävyistä elektroa. Mausteena on kuitenkin myös ambient ja trip hop -sävyjä. Todellista tulevaisuuden juurimusiikkia siis.
Pitkäsoitto on kansigrafiikoitaan myöten tyylikkäästi viimeistelty kokonaisuus. Erityisen komeita kappaleita levyllä ovat haikea Fragments ja massiivinen kuusiminuuttinen Kites, jossa tunnelma rakennetaan huolellisesti kukin kilkuttava ja napsuttava osio kerrallaan.
Levyn ainoa heikko kohta on Lindströmin turhan kuiskaavaksi jäävä laulu.
Karismaattisemmalla päävokalistilla varustettuna The Future Rootsilla olisi eittämättä suurempikin kaupallinen potentiaali. Sellaisenaankin se silti on varsinkin sielukasta musiikkia sateisien syysiltojen taustanauhaksi.

Marja Honkonen

”Sielukasta hissimusiikkia.”