05-kansi-vuokko-hovatta-liaaniLaulaja Vuokko Hovatan toinen levy aiheuttaa kuuntelijassaan lievää huolta: jos Liaani päätyy kotisoittolistan kärkeen, onko seuraava askel Marita Taavitsaisen pitkäsoitto? Ultra Bra -menneisyyden viimeistenkin rippeiden karistaminen on vienyt Hovattaa entistä iskelmämpään suuntaan, vaikka uudella levyllä on myös herkkiä ja harkittuja kappaleita.
Aivan Radio Suomen päiväsoittolistan hekumoilla ei kuitenkaan vielä olla. Satakieli-kappaleessa on paitsi vaikutteita kansanmusiikista myös jatsahtavasta laulelmasta ja Aulikki Oksasen sanat antavat Liaani-nimikappaleelle pysäyttävää kuulautta. Nansoon pukeutuvia nuoria naisia puhuttelee varmasti Kaksi naista, ja Heinäkuussa olisi ilman nopeaa tempoa jopa häävalssipotentiaalia. Vain Alettan haitarivälike kuulostaa pikemminkin Fakta homma -sarjan tunnarilta kuin loppuun saakka mietityltä viittaukselta itäeurooppalaiseen etnoon.
Kaikkiaan Liaani kuitenkin lunastaa aiemman Lempieläimiä-levyn luomat korkeat odotukset. Iskelmäflirtti toimii, vaikka kerkkokoskismaista mahtipontisuutta onkin vähän ikävä.

Marja Honkonen

”Porttiaine perinteiseen iskelmään.”