Edarivaalien ehdokasasettelu päättyi tänään. Ehdokkaiden nimet vahvistetaan kuitenkin vasta keskiviikkona, joten jätettäköön niiden penkominen parin päivän päähän. Vaalimainonnan saa aloittaa ensi maanantaina. Ja siis todellakin saa – toisin kuin vaalilautakunta ehti jo kaikessa viisaudessaan julistaa.

Lautakunta lähestyi nimittäin edarivaalien ryhmäpomoja puheenjohtajansa Michaël Vanamon (kesk.) lähettämällä sähköpostilla, jossa kiellettiin vaaleihin liittyvien kahvitilaisuuksien järjestäminen kampuksen alueella tai sen välittömässä läheisyydessä sekä Kortepohjan ylioppilaskylässä.

Lisäksi viestissä asetettiin pannaan tilaisuudet, joissa esillä on vaaleihin osallistuvien ryhmien tunnuksia, joissa jaetaan lehtiä tai kortteja – ja mikä parasta, joissa keskustellaan yleisellä tasolla politiikasta, vaikuttamisesta, vaaleista tai ehdokashankinnasta.

Siis vaalikampanja, joissa ei saa puhua politiikasta, vaikuttamisesta, vaaleista ja ehdokashankinnasta? Hienoa, vaalilautakunta! Tällä se äänestysaktiivisuus nousee kohisten!

Väärinkäsitysten välttämiseksi muistutettakoon, että lautakunta veti viestin pois, ja piti ohjeet entisellään. Vuoden 2009 edarivaalienkin alla siis saa puhua politiikasta kampuksella.