Yliopiston uuden hallituksen opiskelijajäsen, kauppatieteiden opiskelija Juha Lintula uskoo, että kevään yliopistouudistuskeskustelun luomat kaunat yliopiston johdon ja opiskelijoiden välillä ovat jäämässä taakse.
”Varsinkaan ulkopuolisilla jäsenillä ei ole painolastia mukanaan. Turha asiaan on vielä ottaa sen suuremmin kantaa”, Lintula pohtii.
Perjantaina 21. elokuuta ensimmäisen kerran kokoontunut seitsenhenkinen hallitus valitsi puheenjohtajakseen Työterveyslaitoksen ex-pääjohtajan, professori Jorma Rantasen. Varapuheenjohtajan valtaa käyttää Keskon Järvi-Suomen aluejohtaja Merja Haverinen. Kolmas yliopistoyhteisön ulkopuolelta tullut jäsen hallituksessa on professori Pentti Vartia.
Yliopistolta korkeakoulun tulevaisuutta linjaavat Lintulan ohella professori Minna-Riitta Luukka, professori Juha Äystö sekä lehtori Auli Poutanen. Yliopisto tarvitsi uuden hallituksen vuoden vaihteessa voimaan astuvan uuden yliopistolain vuoksi.