Jyväskylän ylioppilaskunnan järjestämää tilapäismajoitusta kaipaavia on tänä syksynä ollut huomattavasti edellisvuosia enemmän. Syyskuun ensimmäisellä viikolla hätämajoitusta tarvitsi 33 opiskelijaa. Korkeimmillaan luku kävi 37:ssa, joka on noin kaksinkertainen aiempiin vuosiin verrattuna.
”Myllyjärven opiskelijasuntojen remontti tuntuu ainakin vaikuttavan asunnottomien määrään. Moni täällä olevista on menossa sinne, mutta he pääsevät muuttamaan vasta 18. syyskuuta”, tilapäismajoituksesta vastaava Panu Mäkinen kertoo.
Tilapäismajoitus on järjestetty Kortepohjan ylioppilaskylän O-talon kerhohuoneissa. Nyt käyttöön on pitänyt ottaa myös A- ja B-talojen tilaussaunat.
”Muutama lähti pois, kun tunnelma oli niin tiivis. Varsin hiljaista täällä on siihen verrattuna, kuinka paljon täällä on porukkaa. On tämä silti melkoinen kaaos, kun patjoja ja laukkuja ovat lattiat täynnä.”
Suurin osa tilapäismajoitusta tarvitsevista opiskelijoista saa asunnon viimeistään lokakuun alussa. Joitakin varauksia hätämajoitukseen on kuitenkin vielä lokakuun loppupuolellekin.
Juha Korhonen
toimittaja(at)jyy.fi