Miä oon Mikkelistä, eli siitä kunnasta, jonne joutuu, kun lähtee kohti Kuopioo, saa hetkellisen mielenhäiriön, kääntyy oikeelle, ja 100 kilsan päästä onki jo perillä. Sen takia meitä mikkeliläisiä pörrää Jyväskyläs aikamoinen sakki, koska tää on helppo pakopaikka, jos ja kun haluaa helekuttiin Mikkelikikkelistä.

Kun miulta kysytään, mikä on parasta Mikkelissä, miä vastaan yleensä että Graanilta löytyy Prisma ja Cittari samasta rakennuksesta. Niin ja Kenkävero näyttää ihan kivalta, kun ne laittaa valot siihen ulos. Siinä se sitten oikeestaan oliki.

Tää juttu piti kirjottaa omalla murteella, mutkun Mikkelissä ei varsinaisesti oo murretta paria hassua sanaa lukuun ottamatta. Savolaene kierous kyllä löytyy, mut ei myö Savon murretta oikeen puhuta. Ei oo murretta, mut ei kyl paljo mittää muutakaa.

Ennen oli sentään Jurassic Rock, mutkun sekin jäi “tauolle”. Eli ei se takasin oo tulossa, koska kuka nyt Mikkeliin lähtis kuuntelee mitään rockia ku Ilosaarirockit ja muut on olemas.

Vahakabinetin Tom Cruise näyttää enemmä Tarja Haloselta ku Tom Cruiselta.

Jurassic Rock pidettiin aikoinaa Visulahes, jota voi hädintuskin huvipuistoks sanoo. Mainoslaulussa sanotaan, että “ota suunnaksi Visulahti”, mutta en suosittele. Vesipuistossa on pari vesiliukumäkee, yks kusinen allas ja siinä kärpässienikoriste. Vahakabinetin Tom Cruise näyttää enemmä Tarja Haloselta ku Tom Cruiselta.

Mut hei, on meillä Ruskee reikä liikenneympyrässä! Oikeelta nimeltään “Suuri Spiraali”, aikanaan 70 000 euroa maksanu ruosteinen pyhäinhäväistys sai koko Mikkelin pölisemää keskustelupalstoilla, kouluis ja kaupan kassoilla. Ja toki siitä maristaan suurella tunteella edelleen, kuten miäkin just ny.

Todellisuudessa mikkeliläiset on onnellisia, että on jotain, minkä aika moni ulkopaikkakuntalaine Mikkelistä tietää. Sille on kiva naureskella, kun ajaa sen ohi matkalla johonki parempaa kaupunkii. 

Oma lempijuttu tässä on se, että oikeassa kulmassa kaiken kruunaa persreiän läpi näkyvä Hesen logo. Tästä kokonaisuudest saa nimittäi hienon päähineen kotiseutusitseille, ihan vaan vinkkinä muille Mikkelist karanneille.

Huh, nyt se on myönnetty ja pois sydämeltä. Miä oon Mikkelistä.