Taivaanrannan maalausta

Mantaray: No More Sirens (Omakustanne)

Jyväskyläläinen Mantaray on ehtinyt toiseen levyynsä vuonna 2016 julkaistun Atlanticin jälkeen. Mantaray soittaa leijailevaa ja avaraa indierockia, jossa kuulee kaikuja post-rockin, dreampopin ja shoegazen unenomaisesta maaperästä. Kaiutetut kitarakudelmat ja melankoliset lauluharmoniat luovat utuisan avaria äänikuvia, joiden pyörteisiin voi helposti uppoutua.

Kuusihenkisen ryhmän yhteispeli ja dramatiantaju pysyy kasassa koko levyn ajan. Bändin soitanta on tyylikästä. Levyltä löytyy niin rytmikkäämpiä ja nopeampia pyrskähdyksiä kuin harmonisempia ambient-maalailujakin.

Debyyttilevyyn verratuna No More Sirens on aavistuksen seesteisempi, levollisempi, aikuisempi ja tasapainoisempi teos. Yhtye ei enää kimpoile niin moniin suuntiin musiikissaan, vaan oma tyyli ja fokus, se olennainen, on löytynyt selkeämmin.