Ei hakutuloksia.

Teksti  Paavo Kässi

Arvio: Viron filharmoninen kamarikuoro – Heikki Seppänen: Sibelius – Complete Works for Mixed Choir

Veljeskansa näyttää mallia

Viron filharmoninen kamarikuoro – Heikki Seppänen: Sibelius – Complete Works for Mixed Choir (Ondine)

Ondine on julkaissut Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi säveltäjän koko sekakuorotuotannon kattavan levyn. Asialla oleva Viron filharmoninen kamarikuoro on eräs maailman parhaimpia laulukokoonpanoja, ja jälki on sen mukaista.

Äänet soivat tasapainoisesti. Sopraanoissa on ihanaa tummuutta, ja kaikkia ääniä yhdistää tasainen ja varma sointi. Heikki Seppäsen johtamat Virolaislaulajat eivät kompastu siihen pateettisuuteen, joka alkaa riivata suomalaisia heidän tarttuessaan Sibeliukseen.

Ongelmat syntyvät lähinnä ääntämisestä. Pehmeät L-äänteet soivat paikoin hassusti, ja muutamissa ruotsinkielisissä kappaleissa sanat puuroutuvat todella pahasti. Muilta osin levy on kuoromusiikin äänitys- ja esitystekninen taidonnäyte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *