Luentojen välissä täytyy välillä terästäytyä kofeiinin ja hyvän seuran voimin. Testasimme kahvittelupaikat Seminaarinmäen lähistöllä.

 

Lounge

Kauppakatu 2

Lounge on paikka, jonne tullaan istumaan pitkäksi aikaa. Pönötysilmapiiri ei vaivaa kuppilaa: palvelu on rentoa ja huippuystävällistä, mutta hitaahkoa. Boheemissa kahvilassa soi tyylikäs vaihtoehtomusiikki. Onnekkaat ehtivät vallata löhösohvan takaseinältä. Sisustus on pirteä: keltaisille seinille ripustetut taulut vaihtuvat näyttelyn mukaan.

Erikoisuus: Vessassa on liitutaulu piirtämistä varten, joten jonoa voi syntyä. Kahvilan toisella puolella on tatuointistudio, joten tatskakärpänen voi purra.

Kahvi: Kahvi maksaa yhden euron ja ajaa hyvin asiansa. Loungessa on tarjolla myös paljon ihania erikoiskahveja kohtuuhintaan. Ainakin huokea mansikkalatte toimii!

Yleisarvio: ****

 

Ylä-Ruth

Seminaarinkatu 19

Tämä ravintola ei esittelyjä kaipaa. Yliopiston kirjaston vieressä sijaitseva kahvila on toiminut opiskelijoiden ja vakioasiakkaiden olohuoneena jo pitkään. Siellä kokoustavat ainakin taidealojen opiskelijat ja luonnontieteilijät sekä vanhat parrat, joille Ruthilla istuminen on elämäntapa. Siksi kulttuurikeskustelu elää ja voi hyvin. Taustalla soivat radiohitit tosin eivät oikein istu ilmapiiriin – liekö tarkoitus olla helposti lähestyttävä.

Erikoisuus: Kokoushuone, jonne voi tehdä varauksia. Kahvihäppäri kello 15-17.

Kahvi: Menu-kahvia. Opiskelijakortilla aina vain 50 senttiä. Kahvin taso vaihtelee. Testaajalla oli tuuria ja kahvi oli hyvää, mutta toisinaan siinä on seisonut aromi. Silloin kannattaa käyttää paljon maitoa ja kermaa.

Yleisarvio: ***

 

Sonaatti

Seminaarinmäellä, Ylistönrinteellä, Mattilanniemessä ja kaupunginkirjastolla

Sonaatin ruokalat myyvät myös kahvia ja välipaloja, joiden hintahaitari on laaja. Esimerkiksi pääkirjastolle muuttaneessa  Lozzissa on melko huokeaa,
Piato taas on hieman tyyriimpi.

Kahvi: Maku vaihtelee, opiskelijakupposen hinta jää joka paikassa euron tietämiin. Parhaan makuista kahvi on testaajan mielestä Piatolla, Librin kahvi sen sijaan on usein tuottanut pettymyksen.

Yleisarvio: ***

 

Ilokivi

Sijainti: Keskussairaalantie 2

Kahvitarjoilu on piilotettu linjaston päähän erilliselle pöydälle, ja jonokin on usein melkoinen. Helpointa onkin kaivaa tasaraha valmiiksi, kurvata jonon ohi ja heittää lantit rahastajalle lounasmaksajien välissä.

Kahvi: Opiskelijan pieni kuppi 1 e, iso 1,20. Meiran Reilua kahvia. Maku on yleensä mukiinmenevä, mutta ei herkullinen. Kahvia säilytetään termossäiliössä, joten se ehtii toisinaan väkevöityä. Pisteet ylioppilaskunnalle reilun kaupan suosimisesta.

Yleisarvio: *** ½

 

 

Ullan Pullat

Cygnaeuksenkatu 9

Ullan Pullat on varsin sympaattinen ja kotoisa kahvila. Pulla- ja pikkusuolaistarjonta on runsas ja houkutteleva. Sisustus on romanttisen vanhanaikainen, ja tänä ketjuravintoloiden aikana pieni ja persoonallinen kahvila on piristävä poikkeus. Palvelu on ystävällistä ja pulla erinomaista. Hinnat tosin keventävät opiskelijan lompakkoa aika lailla.

Suuri opiskelijaporukka ei mahdu pieneen kahvilaan kerralla, mutta onneksi pullan saa myös mukaan.

Erikoisuus: Kaikki pullat, piiraat ja muut leivonnaiset on tehty paikan päällä.

Kahvi: 2 euroa. Juhla mokan maku on pehmeä ja tuore.

Yleisarvio: ****