Ei hakutuloksia.

Teksti Tatu Onkalo 

Näin syntyy lähiolut

Keväällä perustettu Panimo Hiisi päästi Jylkkärin kurkistamaan, kuinka lähiolut syntyy Palokassa.

Lue myös: Lähiolutta avoimin mielin ja ovin

Tatu Hiitola esittelee valmisteilla olevan oluen raaka-aineita. Maltaiden lisäksi Rautalammin Pestuumarkkinoille valmistuneeseen juomaan tarvitaan paikallista ruista, jota käytetään mausteena.
Aamulla menossa oli mäskäys. Hiisi pystyy valmistamaan toistaiseksi 500 litraa keskiolutta kerralla, vahvempaa hieman vähemmän.
Kuvauspäivänä panimolla käytettiin vielä pieniä muovisia käymistankkeja. Kun varsinaiset käymistankit saadaan, pääsee Hiiden tuotanto todella vauhtiin.
Olut kypsyy Hartwallin vanhoissa tankeissa.
Kunhan tämän sekasorron tilalle saadaan panimon toimistotilat, lupaavat Hiisin miehet pitää ovet auki vierailijoille.
”Haluamme olla panimo, johon voi tulla vierailemaan ilman kuukausine etukäteisvarausta”, Mika Silajärvi sanoo.
Kippis! Mikko Mäkelä ja Mika Silajärvi maistelevat valmista tuotetta.  Kuvat: Tatu Onkalo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.