Kuten muitakin merkittäviä yhteisöjä, henkilöstövaihdokset ravistelevat Jylkkärin toimitusta näinä kuukausina. Vanha päätoimittaja siirtyi tammikuussa vihreämmille laitumille, ja valkoinen savu kiemurteli Ilokiven ikkunanpuitteista 31.1. Helmikuun alussa uusi päätoimittaja humpsahti suuriin saappaisiin korviaan myöten.

Päätoimittajan ydintehtävien haltuunotto on lähtenyt käyntiin tehokkaasti, vaikka kymmenien salasanojen sisäistäminen ja poikkeuksellisen hankalan työpuhelimen käyttö ovatkin syöneet ennakoimattoman paljon aivokapasiteettia.

Koska Jylkkärin päätoimittajan paikka on ehkä ainoa tehtävä, jossa n yliopistovuotta, y pääainetta ja x sivuainetta ihan oikeasti saattavat lisätä työssä tarvittavaa taustatietoa, uskon löytäneeni henkisen kodin hyväksi aikaa.

 

Jylkkärin lukijoille on tarjoiltu laatujournalismia jo pitkään, ja kovasta tasosta pyritään pitämään kiinni jatkossakin. Myös alkuhälinöiden vilskeessä uusi toimitus keskittyy olennaiseen, ja Jylkkäri takaakin korkeatasoisen journalismin palaavan lehteen heti, kun työergonomia on saatettu kohdilleen ja lähin toimiva kahvinkeitin on paikallistettu.

Uuden energian siivittämänä lehteen on tarkoitus kehitellä entistä monipuolisempia juttutyyppejä. Jos kielelläsi polttelee yhteiskunnalliseksi analyysiksi taipuva näkemys, älä tarjoa sitä nihkeillä avustajasopimuksilla kyykyttäville mediataloille! Ota sen sijaan juttupalkkioiden muodossa omasi pois Jylkkäriä avustamalla – jos olet opiskelija, olethan joka tapauksessa lehden rahoittaja.

 

Päätoimittajan lisäksi Jylkkärissä vaihtuu pian toimittaja. Toimituksessa uudelle työntekijälle taataan leppoisat työolot, paitsi silloin kun on kiire, ja bonuksena päätoimittaja lupaa siivota työpöydän vanhoista banaaninkuorista viimeistään työsuhteen toisella viikolla. Työ sujuu taatusti rennossa ilmapiirissä. Opiskelijamediassa myös valtavirtauutisoinnista poikkeavat ajatukset otetaan uteliaisuudella vastaan, vaikka lähtökohtaisesti arvostammekin sisäsiistiä linja-autokäyttäytymistä.

Toimitus odottaa innolla hakemuksia, jotta Jylkkärin sivut saataisiin täytettyä vastaisuudessakin.