Herra Ylpön & Ihmisten kolmas levy on nimeltään Mies ja nainen. Yhtä hyvin nimi voisi olla Herra Ylppö & naiset, sillä siitähän tässä on kyse – bändin keulahahmo käsittelee universaalia teemaa käymällä suorasukaisesti läpi entisiä parisuhteitaan. On kuulijasta kiinni, kolahtavatko tarinat vai lipsuuko laulanta kornin puolelle.
Yhtye kutsuu musiikkiaan reality rockiksi. Nimitys on erittäin osuva. Rokki raikaa melkoisella tunteella, mutta selkeästi lauletut lyriikat ovat kaiken keskiössä. Ei sillä, etteikö soitanta ansaitsisi huomiota: sovitukset ovat erinomaisen harkittuja kokonaisuuksia. Musiikki kuulostaa edellisiäkin levyjä paremmalta.
Herra Ylpön kapea ääniala ei pärjää instrumenteille, mutta rehti tulkinta pelastaa paljon. Tuttuun tapaan Ylppö käy dialogia puhtaamman tulkinnan ja huutolaulun välillä. Huutoa kuullaan kuitenkin entistä vähemmän, ja Mies ja nainen on edellisiä albumeja rauhallisempi. Täydestä seestymisestä ei kuitenkaan ole kysymys, mikä käy hyvin ilmi päätöskappaleen Öitä raivokkaasta lopetuksesta.
Mies ja nainen on kenties Ihmisten paras levy. Yhtyeen saundi on päivitetty onnistuneesti tähän päivään. Mitään suuria yllätyksiä ei sävellyksistä irtoa, mutta muuten uutukainen täyttää kaikki fanien odotukset.

Arimo Kerkelä