Ohjaaja: Danny Boyle, Pääosissa: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn.

Tositapahtumiin perustuva 127 tuntia alkaa vauhdikkaasti. Katsojan eteen vyörytetään nopeilla kuvilla, menevällä musiikilla ja hyvällä fiiliksellä höystettyä toimintaa. James Francon onnistuneesti esittämä Aron Ralston syöksyy vaeltamaan Utahin aavikolle sellaisella innolla, että tietäähän sen, miten siinä käy.
Kieltämättä mukaansa tempaavan alun jälkeen elokuva kirjaimellisesti juuttuu kanjoniin, kun kalliosta irtoava kivenlohkare jättää Aronin käden jumiin. Tämän jälkeen alkaa toiminta paitsi loukusta selviämiseksi myös Aronin pään sisällä. Periamerikkalaiseen tapaan läpi käydään itsekkyyden nojalla laiminlyödyt suhteet vanhempiin ja tyttöystävään.
Danny Boyle ohjasi myös muutaman vuoden takaisen menestystarinan Slummien miljonäärin, ja 127 tunnissa on samoja piirteitä. Seikkailutarinana elokuva toimii hyvin, mutta päähenkilön sisäisen maailman kuvaus jää vähän pintapuoliseksi. Plussaa on se, ettei elokuvan kestoa ole venytetty yli puolentoista tunnin.

Iiro-Pekka Airola

”Ei ahtaan paikan kammoisille.”